Fredag

Då var det fredag igen! Det märks att man var ledig i måndags för denna veckan har gått rasande fort. Tycker alltid att dagarna går extra fort när man har något inbokat man inte ser fram emot, typ tandläkaren eller som jag hade ett möte i går. Inget jag såg fram emot men det var högts nödvändigt.
Mötet gick bra, även om det tog en annan vändning.

Barnen stannar kvar hos mig till på måndag morgon, eftersom de inte kom förrän i söndags. I kväll ska lillebror på fest hos en kompis som har fyllt år.

Helgen blir lugn, blir det fint väder i morgon så tar vi och strosar en runda på stan och fixar lördagsgodis på bästa stället.
På söndag ska jag på klädparty. Har aldrig handlat därifrån tidigare. Någon som har erfarenhet av deras kläder?

Ha en skön helg!

Boknörd - inte än :o)


Skär

Dags för del 4 i Nillas Temavecka; Skär torsdag. Mitt bidrag lånade jag från lekstugan:

image66


Så här ska det ju va!

Just precis så här ska det va. Solen gassar just nu för fullt och det är riktigt varmt. Precis så som en påsk ska vara. Inte varningar om snöstorm eller annat elände :(

Inom en halvtimme slutar jag och tar påskledigt. Då blir det en repa på torget, vill ha lite mer blommor. Sen ska jag kika in på Bokia, de har halva reapriset så jag tänkte göra några storkap.

Ha en skön och trevlig påsk!



Grön

Nillas Temavecka fortsätter och idag är det Grön onsdag. Jag fortsätter att förneka att snön finns och ser fram emot en somrig Grön gräsmatta;

image63

med en liten röd lillasyster på *L*


Vit tisdag

Andra dagen på temaveckan; Vit tisdag. Det enklast vore att lägga in en bild på snön som låg kvar på marken i morse. Men jag vägrar, förnekar att den finns där *L*

323819-62

Bild: Anna

I stället väljer jag en bild på en bukett med vita fresior i, en favoritblomma hos mig.

En annan favorit är barnens Vita handavtryck som finns i köket:

323819-51
Bild: Anna


Blå måndag

Det är dags för Nillas Temavecka: Färg

Blå måndag, Vit tisdag, Grön onsdag, Rosa torsdag, Svart fredag, Gul lördag

Här kommer mitt blåa bidrag:

image61
Bild: Privat Anna

Mysiga Lillebror sitter under det blåa täcket i den gräsliga blåa soffan.


Dolda kameran

Helt seriöst, i lördags när vi körde till Helsingborg såg vi vitsippor. Idag snöar det. Någon måste skoja med mig. Ha ha. Nu räcker det.


Lite mer påsk

image56

Idag skulle min föräldrar till Helsingborg i ett ärende, jag följde med och passade på att gå på Väla under tiden.

Var inne på Bolagret och shoppade lite till köket. Hittade också en söt blus i röd/vit randigt med kort ärm på Vero Moda som kan bli fin till sommaren.

Vi käkade lunch på ett ställe som heter Taco House. Kan verkligen rekommenderas! Jag käkade en mean enchilada (eller man fick två på tallriken) med vitlökssås och cheddar cheese, jösses vad gott. Kan säga att jag knep med munnen tills jag skaffat starkt tuggummi :))

Väl hemma igen så tog jag tag i penséerna och påskliljorna jag köpte igår.
image57

Nu ska jag börja ladda inför Mello. Vem tror ni vinner? Visst är det Christer Sjögren, visst? Visst? Ha ha ha!

Påskfint

Igår plockade jag fram allt påskpynt som barnen fick placera ut. De åker ju till pappan ikväll och kommer inte förrän påskdagen.

I dag ska jag besöka stadens torghandel och köpa med mig ett fång blommor. Hela torget är fullt av penséer, tulpaner och påskliljor. 
När jag kommer hem (till ett tomt hus) ska jag tända lite ljus, hälla upp en kall öl, ta på mysbyxor,  gå och plocka i ordning lite efter barnveckan. Samtidigt står en lasagnette i ugnen och gottar till sig och väntar på sällskap av vitlöksbröden.

Ha en skön helg!

Torsdag =)

I går blev det akut skoköp till lillebror. Han kom hem i tisdags med en sko som inte såg ut att kunna hänga med mer. Vad hade han hittat påi skolan för den såg inte ut sån när han gick iväg på morgonen.

Det var inga problem att hitta skor till honom, han är inte megakräsen. Kruxet var mer att komma ut ur skoaffären utan att köpa till lillasyster ;-) Hon, däremot han starka känslor vad det gäller kläder och skor. Och får någon men inte hon så lär man uppleva decibel. Ja ja, jag vet, det är mitt fel. Har skämt bort henne med både kläder och skor. Har man två pojkar och får en flicka så kan man ju säga att en helt ny värld öppnar sig vad gäller barnkläder. För killkläder är fortfarande ganska trista. Anyway, sonen blev nöjd med sina vita skor och det var ju huvudsaken.

Sen var det städning av lillebror/lillasysters rum. De delar rum och ibland blir man bara tokig på alla saker som ligger överallt. Deras rum har inte fått någon make over sen vi flyttade in men det står på tur efter att köket blivit färdigt. Det behövs lite mer praktiska lösningar och förvaring.

Jag möblerade om lite så det inte blev så "plottrigt" överallt. Barnen gick och la sig nöjda och jag kunde krypa ner i min säng och titta på Grey´s Anatomy.

Nöjd son, öm mamma

Jag har tillbringat större delen av helgen med att skjuta mål på storebror. Eller försökt gör mål i alla fall.
Han har stått i mål och jag har gett järnet för att försöka peta in en eller annan boll. Han har vikit sig dubbel av skratt när jag fått till en snedfotad träff och jag har hållt mig för skratt när jag sett gräsfläckarna bli större och större på hans byxor.

Kunde verkligen hålla mig för skratt när jag i går morse märkte av träningsvärken :(. Inte blev det bättre av att han ville att vi skulle spela då också. Men den försvann när jag förstod hur kul han tyckte det var och att han var så tacksam för att jag lagt alla helgens måsten åt sidan för att spela med honom.

För jag kan inte räkna hur många gånger han sagt till mig med ett leende att detta var superkul!

I kväll har han fotbollsträning så då får jag vila, men i morgon är det dags igen. Han har t o m tagit på sig att duka och hjälpa till med middagen så att vi kommer ut fortare.

Torsdag

Full fart mot helgen, nu är den snart här igen *L*

I kväll blir det först en runda på stan, ska vara smakråd vid skoinköp. Sen är det till att bege sig hemåt och ta tag i städningen. Kidsen kommer i morgon och då är det skönt att slippa fixa med sånt i helgen. Sen är det ju lättare när man får göra det själv och verkligen bli klar utan avbrott.

Tänkte att jag skulle baka något också. Har ingen aning om vad än så länge, brukar sluta med att det blir något med choklad, hrm.

Listan inför barnvecka är fixad. Middagar är planerade och aktiviteter är inskrivna. Fast vi börjar med en härlig myshelg först. Troligtvis blir det bio på söndag, Alvin och gänget.

Ha en skön torsdag!

//A

Ärofyllt uppdrag

Denna helgen har bara rusat fram! Annars tycker jag att mina barnfria helger brukar vara lite längre, inget tar ju tid liksom. Frukosten är klart på nolltid och man är tillfluffad hur snabbt som helst eftersom man inte behöver fläta hår eller lösa diverse klädkriser. För en 4-åring. Nog för att jag föredrar de helgerna när det är mer liv och rörelse. Och ljud *L*

Gårdagen spenderade jag hos mina föräldrar. Min Snickar-bror, kära svägerskan och snuttiga Vera skulle dit och äta våfflor så jag passade på att smita dit för att få en dos bebis. En våffla eller två gör ju inte ont heller :)

Det blev mycket trevligt prat och mitt i alltihopa blev jag tillfrågad om jag ville vara Veras fadder! Visst vill jag det! Min bror är fadder till lillebror och det känns jättekul att de vill att jag ska vara det till lillpluttan.

För det är ju så jag känt sen jag fick reda på att hon var på väg. Jag vill vara där för henne. Hon ska veta att jag finns där, antingen hon är 4, 15 eller 20. Vad hon än vill prata om eller ha hjälp med. Hon ska kunna sova över hos oss om föräldrarna vill åka iväg. Ni hör, jag vill vara den bästa faddern ever!

RSS 2.0