Fin i håret

image35

I går var jag och lillasyster lediga. Vi började morgonen med ett besök hos frissan Ewa. Efter mycket letande har jag äntligen hittat rätt i djungeln av frisörer.
För jag är av den uppfattningen att det finns tre saker som man vill vara helt totalnöjd med; tandläkare, gynekolog och frisör. Inget man skojar om inte! *L*

Lillasyster fick börja, bara lite på topparna skulle det klippas och jämna till luggen som mamma varit på, ehum. Fin färg fick hon i håret också, rosa och gröna slingor.
Sen var det min tur... håret var ganska långt när jag satte mig i stolen. Nu är det axellångtkort. Minst 1,5 dm har jag kapat av. Var sugen på en lite fräckare frisyr, bort med det gamla vanliga, in med lite tuffare sexigare kvinnligare. Helnöjd är jag, även om jag går och känner på det mycket. Hey, det växer ut igen om jag nu skulle komma på att det inte var vad jag ville.

Dagen slutade med ett besök på Andys lekland. Barnen lekte och busade i tre timmar och det var lika svårt som vanligt att få dem att åka hem. Jag fick mig en stunds avkoppling med en Läckberg-bok. Jag är ju ungefär ett år efter alla andra som har läst hennes böcker*L* Gillar dem skarpt gör jag och det är perfekt att veta att det finns en till bok när jag läst färdigt den jag håller på med nu.

I kväll har vi varit på kalas. Lillebror och lillasyster har för första gången provat på Singstar och jag märkte ju att det tar nog inte så lång tid innan jag blir övertalad till att skaffa det. Lillasyster sjöng som om hon var sin idol Amy Diamond med mikrofonen käckt i handen och med gung i kroppen. *L*

Träning v 4

Det blev 4 träningstillfällen för mig förra veckan. Två yogapass, ett aerobic och ett steppass. Känns seriöst bra att vara igång efter så långt uppehåll. Favoriten är step, fast yogan är  en trevlig motsats till ett ösigt pass.
Nu ska jag boka denna veckas träning, ett extrapass step är insatt eftersom det är så poppis och det ska jag givetvis vara med på *L*


Halvan av ett par

När man skiljer sig är det ju en del som ändras. En del bra ändringar och en del inte lika trevliga.

Till de bra hör att, för min del, jag har känt mig starkare än någonsin. Jag har lärt mig saker som jag måste eftersom andra halvan inte finns där längre.

Jag har fått lite tid för mig själv, var ganska obefintligt tidigare. Denna egentiden uppskattas visserligen inte alltid när saknaden efter barnen blir något förlamande.

Men en negativ sak som jag märkt är att "par"middagar inte berikar mitt liv lika ofta. Inte för att vi hade middagar/var bortbjudna varje helg utan det var en lagom mix med hemmahelger också. Har pratat med andra skilda som säger samma sak, vad hände med umgänget? För man kan. Umgås. Även ett halvt par.

På lördag kommer Vännen Ingela med familj hem till oss. Hon bryr sig inte om att jag är en halva, för vi var vänner innan jag blev två. Hon tänker inte på att hennes sambo inte har en karl att prata med hos mig, för det funkar alldeles utmärkt att prata med mig och mina barn.

Nu sitter jag och filar på menyn och ser fram emot lördagen. Vet att mina barn också längtar, för Vännen har en trevlig och artig son som mina grabbar ser upp till och en underbar dotter som min lilla tjej dyrkar.
Kan inte bli annat än en trevlig kväll :O)

GI

I går började jag käka GI-mat. Har testat detta innan och vet att det funkar, så länge man håller sig till rätt tänk.
Är ganska trött på att min kropp ändrats till större former så därför har jag tagit tag i det nu.

Har varit flitig med att gå och träna på Friskis & Svettis och det är jätteskönt. Men, tålmodig är jag ej och jag vet att jag går ner ganska fort med GI. Så jag kör två veckors Rivstart med GI Viktkoll och på det bör jag enligt tidigare erfarenhet gå ner ca 4 kg. Sen vill jag fortsätta i GI-tänk med lite socker och mycket fibrer. Äter gärna grovt bröd och dinkelpasta t ex. Sen vet jag att jag inte klarar av att utesluta allt gott och måste unna mig, annars faller allt. 
 
Tror att det bästa är att se vad man brukar äta och sen byta ut mot bättre alternativ än att göra en helomvändning och försöka ändra på allt. I alla fall för mig. Sen i kombination med träning kan nog resultatet bli bra.

Fördelen med GI är ju att man ser resultatet på vågen direkt. Sen igår morse har jag gått ner 0,7 kg och det är ju onekligen peppande när man sitter med de j*kla äggen till frukost.

Aj aj

Då var första träningsveckan över. Två yogapass och ett steppass på Friskis har det blivit.
Yoga har jag aldrig provat på tidigare så det var spännande. Stillsamt och utan krav. Andningen måste jag jobba på för jag har en tendens att hålla andan när jag tar i.

En total motsats var step. Har tränat det tidigare med det är som sagt minst ett år sen jag hade träningskortet framme. Kul var det! Jag måste säga att jag föredrar när det är fart och hög musik och man verkligen känner att kroppen måste jobba.  Och den fick visst jobba, har lite träningsvärk idag faktiskt. Det känns var vaderna är om jag säger så :O)

Denna veckas träning blir yoga i morgon, aerobic på fredag och sen step på söndag. Mamma rycker in och passar barnen i morgon eftersom det är barnvecka.


Idag var lilla Vera och hälsade på oss på jobbet.  Lilla snuttan, alldeles varm, fick en massa pussar av faster.

Vilken dag va

Snart ska jag köra och hämta mina barn, efter en lång vecka utan dem. Det är så härligt att mötas av ett springande barn som slänger sig i min famn och glatt säger; Hej mamma!

När alla barnen är hämtade ska vi skynda oss hem till min bror och käraste svägerskan. För där väntar ju lilla Vera. Presenter är redan fixade. Mamma och jag gjorde värsta repan på stan efter de finaste bebiskläderna, när Sockertoppen var endast ett halvt dygn gammal. Lillasyster är ju tokig i Hello Kitty så det var givet att vi skulle hitta något fint med samma katt på.
Vera kom väldigt lägligt faktiskt, mycket flickkläder till reapris har vi också sett. Så jag antar att det ekonomiska sinnet har hon fått från sin mor, banktjänstekvinna som hon är *L*

Mysigt ska det bli, både att få hem mina barn och att vi får komma och hälsa på bebisen redan. Helgen kunde knappt börjat bättre :O)

Ha en skön helg alla ni där ute!

Väntan är över

323819-33
Foto: Anne Geddes

Då är väntan äntligen över. 00.29 i natt föddes en liten prinsessa vid namnet Vera.
 Jag visste att det var på gång för min bror ringde igår och berättade att nu ville inte svägerskan knipa mer ;o)
Kan säga att det var lite svårt att vara helt avslappnad på yogan, när man bara väntade på samtalet som berättade att allt var klart.

En liten söt tjej med mycket hår har jag fått rapport om, för det var en stolt och tillfreds pappa jag pratade med i natt.
Jag fick minsann höra henne också, hon låg i pappas famn mätt och nöjd och de små mysiga ljuden kom från henne.

Det var inte det lättaste att somna sen kan jag säga. Tankarna vandrade iväg till när man själv låg på BB för första gången med sitt lilla knyte som man längtat så efter. Man kände på de små tårna och snusade god bebisdoft i nacken.

På fredag kommer de troligtvis hem, så just nu befinner de sig bara rakt över vägen från mitt jobb. Skulle vilja smita dit och presentera mig som fastern som alltid kommer att finnas där. Tyvärr är det besöksförbud så jag få allt vänta. Men, den som väntar på något gott....

Slöaste ledigheten ever!

Då var det första dagen tillbaka på jobbet efter alla lediga dagar. Och jag måste säga, det har varit precis så slappt och stressfritt som jag ville att denna ledigheten skulle vara.
Rustad med ork i kroppen inför den trista tiden som är framför oss, fram till våren. För man vet ju att någon snöstorm kommer det alldeles säkert. Bring it on baby! Jag är full av energi.

Vilket är tur för i kväll är första Friskispasset för mig sedan urminnes tider. Jag kommer säkert att kvida hela kvällen, men räkna med att jag ser fram emot det. Aerobic står på programmet och om jag inte har alltför ont i morgon så är det dags för yoga. Jag har aldrig provat på det, så det ska bli ett äventyr. Någon som provat? Flipp eller flopp?

Saknad

Yikes vad jag saknar mina barn just nu. De åkte igår och kommer inte förrän på fredag. Visst är det najs att kunna göra precis som man vill, inga tider och inget planerande. Precis som man önskade när man var "familj". Att få checka ut en stund och få sin tid.
Men jag VILL planera. Jag vill ha dem springandes runt mig och vara konfliktmedlare när det brakar lös. Och en vecka går så jäkla fort, det känns som om gruset inte hinner landa i hallen innan det är dags att byta till singelliv.


Fortfarande julledigt :o)

Klockan är kvart över ett och jag sitter fortfarande i morgonrock och håret lagom rufsigt ;o) Det är väl så det ska vara när man har julledigt?!

Barnen är ute och tokleker i snön som äntligen kommit. Tycker också det är härligt (när man sitter inomhus) men vet att jag snart kommer att avsky det för värme är mer min melodi. Mysigt var det i alla fall med en lagom lång promenad i snöyran igår och att lillebror fixade en snögubbe.

I morgon ska barnen till sin pappa, de ska ta en tripp till Gotland innan skolan börjar. Då ska jag passa på att ta väck allt julpynt, äntligen. I går hade vi julgransplundring, i alla fall på chokladkulorna. Sen blir det städning och tulpaner för hela slanten.

På måndag väntar verkligheten, då är man tillbaka på jobbet efter mycket ledigt. Det lär bli en kämpig fredag efter en veckas jobb. Man borde ha en mjukstart som barnen och börjat på onsdag i stället ;o)

Och nej, faster kan jag inte titulera mig ännu. Kära svägerska är nu inne i vecka 42!

RSS 2.0