Shoppingtur

Igår var jag en runda på Ikea. Inget speciellt som jag behövde servetter och värmeljus som alltid, men en del fick följa med mig hem:Bilder: Ikea

Ramen Ribba är min favorit just nu, i svart helst. Sätter upp bilder på barnen, i svartvitt, lite överallt i huset.
Värmeljus, hrm, behövde jag faktiskt. Till alla varma och mysiga kvällar som man sitter ute. Kanon med tända ljus lite här och där.
Tyger Gunvor ska jag sy en duk av. Ska ha gäster både fredag och lördag och förhoppningsvis är jag är klar med den så att jag kan använda den en av kvällarna.
Spotarna Grundtal ska jag ha i köket. Tog ner ett skåp när jag gjorde vid och ska sätta upp två öppna hyllplan i stället. Mysig belysning med spotar under.
Handtagen Kosing köpte jag mest för att de är så rasande billiga. 6 st för 15 kr. Jag behöver verkligen byta handtag på luckorna i köket och dessa blir bra så länge.

Sen var det lite mer som också hamnade i kassen. Lite mer tyg, dörrknoppar till mina garderober i sovrummet osv.

Det bästa av allt är att jag måste dit igen snart. Har beställt en jättefin doptavla hos Isa och då måste jag ha en ram till *L*

Måndag

Vaknade i morse och var totalt missnöjd med helgen. Tycker att jag inte fått ut tillräckligt av den. Det är inget måste att hinna med så mycket som möjligt, har slappat en hel helg och varit toknöjd på måndag morgon.

I fredags var jag hembjuden hos min bror och svägerska. De bjöd på tacos och bebismys, jättegott och härligt!
Lördagen började jag med att sitta hos frissan i 2,5 timmar. Slingor och klippning, sen blev det en runda på stan.
En vända i solariet blev det också. Sen blev det inget vettigt gjort, skulle vara taxi vid halv 10 åt några kompisar som kom från Tyskland.

I går var jag några timmar på skolan. Barn och föräldraföreningen anordnade Skolans dag, en massa aktiviteter för att skaffa pengar för att göra skolgården bättre och nya leksaker till barnen. En lyckad dag med mycket folk och bra väder.

Tittar man närmre på det så var det väl ingen misslyckad helg, det kändes bara som det gått lite väl fort från fredag till måndag. Men så är det väl alltid *L*

Dags igen

Ännu en torsdag kväll, småfisarna ligger och sover gott i sina sängar. Nyduschade, färdigfikade och pussade av mamman som inte ser fram emot fredagen.
Veckan går så fort, även om vi är duktiga på att ta tillvara på tiden tillsammans.
I morgon lämnar jag på dagis och i skolan och deras pappa hämtar upp dem. Varje fredag som jag kommer hem till ett tomt hus är det sorgligt. Sorgligt att man missar så mycket av deras tid. Sorgligt att man skickar dem fram och tillbaka.
Och ändå är det bättre än det var innan.
Och tro mig, jag jobbar på att det ska bli bättre än det är nu. Jag kavlar upp ärmarna och tar itu med spöken.
För det är inte meningen att man ska ha ont i magen när man skeppar iväg det finaste man har.

Typiskt

Idag måste jag fixa klart lönerna till ca 30 anställda. Kommer inte in i mitt löneprogram. Datakillen lovade att lösa det under dagen. Oh joy..

UPPDATERAT: Det var inte så farligt, bara en hårddiskkrasch....

Ny skola

image67

Efter sommaren börjar storebror 6:an. Ny skola, ny lärare och större ansvar.
I går var det skolmöte för föräldrar och elever. Vi fick lyssna på rektorn, träffa läraren och gick en rundvandring.

Det var suveränt!

Läraren är en 36-årig kille som gillar sport och som man märkte, inte lägger fingrarna emellan.
Han var noga med att poängtera att de kommer att få det jätteroligt tillsammans samtidigt som han gjorde klart att det han säger gäller.
Mycket frihet genom ansvar.

I stället för att behöva välja språk redan nu så kommer de att få känna på de tre språken, tyska, franska och spanska. Inte förrän andra terminen behöver de ta beslutet vilket språk de vill fortsätta med.

En annan positiv sak är att de är bara 16 elever i klassen. Just detta året var det lite färre barn och i stället för att slå ihop till två klasser på 30 så gjorde de tre mindre klasser i stället.
Hade man knappast väntat sig.

Så på det hela taget känns det kanon. Storebror är jättenöjd att det är en manlig lärare och att han är intresserad av fotboll.

Hur ska man våga?

Hur ska man våga låta bli att låsa in sina barn när det finns såna satans kräk där ute?
Hur ska man våga släppa iväg barnen när de frågar om de kan cykla till kompisen?

För det är ju inte så att det är fritt fram nu bara för att han har erkänt. Ett nytt pucko kommer att krypa fram och göra samma sak mot ett annat barn. Det är så otroligt lätt att se faror i allt när det händer såna sjuka saker.

Fast jag ska göra som andra bloggare redan skrivit om, ge järnet med att leva livet, det är bästa sättet att ge igen mot ondskan!

Lista

Hittade denna listan hos Linda K, lite lagom käck;

Tre namn jag går under: Anna, mamma, älskling, MAAMMMMAAA (när lillasyster är i underläge)
Tre saker som skrämmer mig: Att något riktigt illa ska hända barnen, framtiden ibland, antalet ursäkter man kan komma på för att få äta choklad fastän man inte ska ;o)
Tre saker jag har på mig: Skönaste jeansen, husnycklarna för de sitter i dörren hemma, ännu skönare pjucksen och perfekta behån som håller allt på rätt plats
Tre sanningar: Hatar min handstil varje gång jag fattar en penna, kan ligga o slappa en hel helg om kidsen är i väg, älskar att göra listor men är inte lika duktig på att följa dem
Tre saker jag verkligen vill ha: Barnen - alltid, en vettig relation med exet tillika barnens pappa, sol

Ledig kväll

Veckan med barnen består mycket av fotboll. Det är träning måndag, onsdag och torsdag. I slutet av månaden börjar alla matcher också så då blir det två matcher varje helg. Det blir till att klona sig för i bland är matcherna samtidigt för killarna. På olika platser.

I går fixade jag till ett gäng köttbullar, perfekt att ha i frysen och bara att plocka fram när det är träningskväll. Har inte ens en timme på mig från att jag kommer hem till storebror ska finnas på plan. Och då ska man helst hunnit äta något bra också. Storebror dukar alltid bordet och förbereder med det han kan.

I kväll är vi lediga och kidsen har beställt tacos. Sen ska vi baka något smaskens som de kan fika på. Har köpt en del nya bakböcker som vi kan ge oss på. Kul med något nytt!

Todeloo!


Torsdag

Igår var jag iväg på tjejmiddag, hur trevligt som helst! Vi är 4 tjejer från skoltiden som fortsätter att träffas, kollar av hur alla mår, senaste skvallret och annat trevligt. Igår var vi bara tre, en tjej låg hemma i influensa, stackare!
God pastasallad med vitlöksbröd blev vi bjudna på och en smarrig chokladtårta till efterrätt :)

I dag på lunchen ska jag träffa min lilla brorsdotter Vera. Jag och mamma tar med goda baguetter och vi ska mysa järnet med lillan. Abstinens kallas det *L*

I morgon kommer mina älsklingar hem! Hämtar dem direkt efter jobbet, sen blir det hem och fixa lite käk tillsammans. Saknar dem i massor!!

323819-31
                                     Bild: Solande mamma

Jag skojar inte

Detta är inget aprilskämt, men nu har uteserveringarna börjat poppa upp på stan. YEY!

RSS 2.0