Fint besök

image9

Idag fick vi fint besök på jobbet. En liten fin 4-veckors gosse i gosiga bruna kläder. Hans mjuka lilla nacke, den lilla putande munnen och de små gulliga suckarna som hördes när han sov.
Vilken tur att man kommit över bebissuget...

Shopping i dagarna 3...

... trodde jag.
Shoppingäventyret började i söndags. Det var min födelsedag, men eftersom barnen inte var hos mig den dagen så ska jag fira en annan dag. Men något roligt vill man ju göra ändå. Tyvärr är jag barnsligt förtjust i att fylla år, älskar att öppna paket på rätt dag.
Min bror ringde och frågade om jag ville följa med honom och kära svägerskan till Burlöv center. Eftersom jag inte varit där och var sugen på att hitta på något kul så följde jag med.

Tunika och jacka från H&M

Jackpot blev det! Har letat efter både tunikan och jackan i min storlek i Kristianstad och Helsingborg men inte lyckats. Nu hittade jag båda. Och billigt blev det ;o) Mamma ville nämligen ge mig jackan i födelsedagspresent.

I går åkte jag med sällskap till Ullared. Vi steg upp i svinottan och rullade i väg kl 5. Nu tog det ju inte så lång tid att köra dit så vi kom fram 1 timme innan affären öppnade. Men som tur var så öppnade de kl 7 istället för 8, jippi!
Jag hade inte så lång lista som jag skulle beta av, det var mest fingervantar och termobyxor som behövdes. Men visst, en del annat smått och gott hamnade av en slump i vagnen.

I dag var det meningen att jag skulle få gå och strosa på Ikea. Tyvärr blev min shoppingvän dålig så vi får ta det en annan dag. Alltid något att se fram emot ;o)

Önskelista

När jag var liten och mamma frågade vad jag önskade mig när jag fyllde år eller till jul så lämnade jag över en diger önskelista.
Mamma pratar fortfarande om den gången när jag hade 47 önskningar.
När hon hade läst förbi punkter som utlandssemester, cykel och pengar så märkte hon att det var inte så fel med många önskningar. För jag hade ju skrivit upp små saker också, typ luktsuddi eller rosa penna. Så om hon behövde hitta någon liten paket till mig så fanns det något sådant också uppskrivet.

Eftersom min födelsedag är alldeles runt hörnet så har jag fått förfrågningar om vad jag önskar mig. Det är inte lika lätt numera att komma på vad man önskar sig.
323819-8
Julmarknad på Liseberg

Eftersom jag är tokig i julen så vill jag gärna besöka en julmarknad, antingen på Tivoli eller kanske Liseberg. Gärna med en hotellövernattning. Det kanske man ska sätta överst på listan.

Sen är det bara 46 punkter kvar ;o)

Helgplaner

Då var det fredag igen och helgen innehåller lagom mycket planer.

Slutar tidigt idag eftersom det är dags att hämta barnen för en härlig vecka med mycket kramar och mysigt kvällsprat.
Skulle egentligen på utvecklingssamtal idag innan jag hämtar barnen med det har blivit inställt. Tycker att jag har bra koll på skolarbetet men det är alltid skönt att få en avstämning.

Lillasyster har fått planera fredagen. Spagetti och köttfärssås är beställt med chokladpudding till efterrätt. Vi ska sitta och äta framför tv:n tyckte hon och vi ska duka med servetter och sugrör :o) Vi ska även ta en tur till den lokala affären för godisköp. Det är ju SÅ mycket roligare att få välja själva och få sin egen påse. 

I morgon ska mormor och morfar låna barnen. De ska gå och äta lunch och sen ska de titta på Råttatoullie på bio.
Jag ska passa på och ta en lång runda i det (förhoppningsvis) fina höstvädret. Bra musik i öronen och sen är det full fart. Perfekt sätt för mig att rensa tankarna.

Todeloo!

Tjejmiddag

Vi är ett gäng på 4 tjejer (eller kvinnor, vi är faktiskt 33!) som träffas ungefär varannan månad. Vi känner varandra sedan många år, vi gick i skolan ihop.

Så vi känner till varandras liv ganska väl.

När man frågade chansen första gången, första kyssen och vi tröstade när den killen man hade spanat in hade träffat någon annan.  Vi har funnits i varandras liv genom fester, killar, bebisar, bröllop och skilsmässa.

I kväll är det dags för vår tjejmiddag. Vi turas om att ha middagen hos oss. Det blir en härlig mix av god mat, kärt återseende och fniss när vi pratar gamla killar minnen.

Vad som har hänt sen sist är att en av oss har gift sig. Så förhoppningsvis blir det mycket prat och bilder från deras stora dag.

På lunchen ska jag gå in på Village för att hitta en fin gå-bort present. Kanske hittar jag något fint till mig själv också :o)

Jag blir så ARG ,

när man inte ser hur fina ens barn är. När man gång på gång gör saker och ser inte att det är barnen som blir lidande. Är behovet så starkt för att få till en liten hämnd så man märker inte att man sårar den man borde älska allra mest?
Var ligger prioriteringen då?
Och om man nu blir upplyst om att det vore bra att tänka efter lite, att det finns någon liten med mycket känslor som får ont i hjärtat, varför stannar man inte upp och rannsakar sig själv och försöker göra bättre nästa gång?
Detta är för mig en gåta.

Storebror
Storebror på Tosselilla i somras

Julmys

Jag verkar vara den enda som gillar att julsakerna börjar komma fram i butikerna. Gick en runda bland hyllorna i morse när jag var min vanliga fredagsrunda på Maxi.
Jag verkligen myser! Gör mina små listor i huvudet över saker som absolut ska hinnas med till jul.
Barnen är hos mig lillejulafton och julafton, sen byter vi så att de firar jul hos sin pappa juldagen och annandagen.
Förra året högg vi julgran själva och det tänker vi göra i år igen. Storbror fick såga av vår gran och lillebror sågade av mormor och morfars. Räkna med att de var stolta :o)

I morgon sätter jag mig på ett tåg till Helsingborg för en helg med tjejsnack, shopping, Martin Stenmarck och hotellfrukost. Kan det bli bättre?!

Nutella-hallonmuffins

står på kvällens baklista. I somras provade vi att baka muffins med färska hallon och nutella i.  Smakade himmelskt kan jag säga! Så barnen vill att vi gör en repris i kväll.
Kanelbullar var också ett önskemål men jag tror att det blir lite svårt att hinna med. Kanske kan jag och lillasyster göra det i morgon när vi är lediga.

Spela spel hade jag tänkt att vi skulle hinna med i kväll. Eftersom vi ska ha tv-fri kväll så gäller det att sysselsätta de små liven.

Snart är det dags för lunch. Ska träffa en av mina bästa vänner på ett ställe jag aldrig varit på tidigare. Blir trevligt med härligt tjejsnack. Tycker nämligen att jag har försummat denna Vännen så nu är det dags för skärpning :o)

Solen skiner..

och jag sitter inne på ett kontor. Var ute en snabbrunda på lunchen och det var så skönt. Jag älskar hösten. Ja, alltså när den är som idag. Solen skiner, färggranna löv ligger här och var. Inte lika förtjust i regnet faktiskt.
Fast det är ju då man kan skylla på vädret när man vill ligga under en filt och läsa en bra bok.

I kväll blir det föräldramöte på dagis. Mormor passar barnen och jag kan slå vad att det blir mycket högläsning av någon bra bok. För det är hon bra på, mormor! Minns när vi var små, jag och mina två äldre brorsor. Vi älskade när mamma läste högt, vi kan än idag prata om vissa böcker och skratta åt gamla minnen.

När jag kommer hem så måste jag och barnen bestämma vad vi ska baka i morgon. Det är ju tv-fri kväll och vi ska baka fika till onsdagens badhusbesök.

Äntligen fredag!

Härligt att vakna upp idag, med Raringen vid min sida, och veta att det är Barndax! Efter en vecka utan barnen är det dags att hämta dem idag efter skola/dagis. Jag längtar mig tokig efter dem.

I början när vi hade varannan vecka och de skulle åka så resonerade jag som så att nu var det en vecka med härlig egentid. Självklart saknade jag dem, men jag kände att jag var värd att få tid för mig själv och sätta mig själv först för en gångs skull.

Nu känns det inte riktigt likadant. Jag saknar dem mer och mer för varje vecka som de är iväg. Därför känns det SÅ mysigt när det är fredagsmorgon. Jag slutar tidigare för att kunna utnyttja fredagen så mycket som möjligt.

Var på ett underbart bageri i morse och köpte gott bröd och smarriga kärleksmums som vi ska fika på när jag hämtat mina guldklimpar. Sen blir det en tur till favorit-godisaffären, så är helgen räddad.

Varje vecka lovar jag mig själv att, denna veckan ska vi verkligen ta till vara på all tid. Så har jag gjort även denna. Nu har vi ju inga fotbollsträningar eller matcher som styr vår vardag.

Jag har planerat att på onsdag, när jag och lillasyster är lediga, då ska vi åka till badhuset. Jag hämtar killarna redan kl 13 när skolan är slut och så har vi hela eftermiddagen på oss att ha roligt.

Jag längtar redan dit. Fast det vill jag samtidigt inte, för då har hela veckan gått igen.

Vänner och bio - vilken kombo!

Idag är det dags för tjejfilmkväll! Vi är 4 tjejer som träffas ca en gång i månaden och äter gott och kollar på film. Vi har en regel; det ska vara hämtmat :o) Vi ska inte lägga tid på att stå vid spisen, utan tiden ska användas till något så bra som tjejsnack. I bland är det ett under att vi får i oss maten, vi har alltid mycket att säga och fnissa åt. I kväll ska vi göra ett undantag; vi ska nämligen gå på bio i stället. Vi har gjort så här en gång tidigare med gott resultat. Denna gången är jag visserligen glad om jag slipper köra i snigelfart hem i värsta snöstormen :/
Vi ska träffas direkt efter jobbet på ett ställe med jättegod mat, endast en liten bit från biografen. Sen ska vi gå och kolla på Underbar och älskad av alla. Jag har läst boken och är spänd på att se hur filmen är. Fick många skratt när jag läste boken, kunde se framför mig en förvirrad Martina Haag irra runt.
Å andra sidan är maten och filmen en liten del i det hela. Det är ju sällskapet som är det bästa. Min mamma är med i skaran och det är alltid trevligt att umgås med henne utanför jobbet. En stark kvinna som jag vet finns i min ringhörna när jag än behöver henne. Sen har vi min svägerska. Hon kom in i våra liv för lite mer än ett år sedan och jag tycker hon är helt suverän. Jag är så glad att hon och min bror fann varandra, de förtjänar varandra verkligen. Att svägerskan skulle vara med i vårt filmgäng var en självklarhet :o)
För att göra skaran komplett så måste jag berätta om Vännen. Vi har känt varandra ganska många år och har pratat allvar många timmar. När helst man skulle behöva henne så finns hon där, antingen man behöver en axel att gråta ut på eller man har ett hus som gapar tomt efter möbler ;o) En vänskap som jag är innerligt tacksam över och gör mitt bästa för att vårda.
Detta är vår muntra skara, ni förstår att jag längtar till i kväll!

RSS 2.0