Jag har gått med i en sekt

Eller så illa är det väl inte. Förra måndagen var jag och skrev in mig och i måndags var det upp till bevis. Jo då, det hade gått vägen första veckan. -1,7 visade vågen. Jag har varit med tidigare och gick då ner 15 kg på 5 månader, så jag vet att det är en metod som funkar på mig. Tyvärr är jag dum nog att jag låter allt smyga sig tillbaka på mina höfter igen.

Jag har provat GI tidigare och visst det funkade också. Ett tag. Sen blev jag så äcklad av de sabla äggen till frukost att jag fortfarande ryser bara jag tänker på äggröra, bläk!

Jag har också provat att försöka äta vettigt och bara mysa till det på helgerna, men jag hade ständiga diskussioner med mig själv om att det faktiskt är lördag hela veckan när man gå hemma ;)

Nepp, piskan på ryggen ska det vara. En gång i veckan ska jag gå dit och stämma av att jag faktiskt är närmre och närmre en kropp som jag trivs med.

♥Anna♥

Fredag

Dagen börjar med en klipptid och sen kör jag raka vägen till dagis och hämtar min lilla tjej! Låt helgen börja :)

//Anna

En ynnest

Det finns en del positiva sidor med att inte jobba (och jag försöker fokusera på dem). Den största fördelen är att Alma bara är på dagis 3 timmar per dag. Jag hämtar henne vid 11 och sen går vi hem och fixar lunch och äter tillsammans. Vi får en mysig stund tillsammans bara hon och jag, som vi hade innan när jag hade en ledig dag och hon var hemma från dagis. Med tanke på att hon trotsar och testar mycket nu så ger det mig en chans att reda ut det i lugn och ro.

Hon är i lagom avslappnat mode när Alfons kommer hem och är uppe i varv sen skolan. Innan kunde det blir konflikter precis vid dörren när jag hämtade dem samtidigt men de är som bortblåsta nu. Skönt!

En annan fördel är att jag kan hälsa på Alfons i skolan. De har fått en ny fröken och det är så lugnt och skönt på hennes lektioner, det är härligt att se förändringen.

♥Anna♥

Värdelöst

Fatta vad totalt värdo det är att börja fredagen med att trösta en liten tjej som inte vill åka iväg. Torka tårar som trillar för att hon inte får bestämma själv var hon vill bo. Sen att fortsätta trösta en lite större kille som inte riktigt vill släppa taget  när det har ringt in i skolan och det är meningen att jag ska gå.
Att sen komma hem till ett tomt hus som alldeles nyss var fyllt med barnskratt är lika sugigt.

Tystnaden är öronbedövande.

Minikockar

Som jag berättat tidigare har barnen varsin dag som de lagar mat på. I måndags valde Adam en god soppa som min svägerska bjudit oss på tidigare. En potatis- och rotsellerisoppa, enkel att göra men som smakar underbart. Till hade vi ett italienskt lantbröd.
Alfons som inte var pigg på att laga mat denna veckan hjälpte till med efterrätten; chokladfondue. Vi hade ett berg av olika frukter och härlig smält tobleronechoklad. Någon bild hann jag inte ta för vi var alldeles för upptagna med att doppa och njuta ;)
I går var det Almas tur och hon valde kyckling i vanlig ordning, klyftpotatis och rödvinssås hade vi till. Riktigt gott det också. Jag bakade en smarrig banankaka (med choklad i) till kvällsfikan.

I morgon är barnen lediga. Vi beger oss till Andys lekland för några timmars bus och lek.

♥Anna♥

Måndag

Då var det måndag igen. Vi har haft en bra helg med fotbollsträning både lördag och söndag och födelsedagsfirande.
Sötaste brorsdottern Vera fyllde 1 år i fredags och kalaset var i lördags. Hon slog till med att ta sina första steg på sin födelsedag och det ser så gulligt ut när hon kommer stapplande med ett stort leende på läpparna.
Vi blev bjudna på god mat och rosa prinsesstårta så klart. Mycket gäster var där och många fina presenter fick hon.

I fredags var det fler födelsedagar. Finaste vännen Lotta i London födde en liten prinsessa och Jonas har blivit stolt storebror. Grattis hela familjen och pussa tjejen från mig!

♥Anna♥


Bra jobbat

Idag när det är kallt och blåsigt passar det suveränt att sätta sig i soffan och kolla i vårkataloger. I år tycker jag att H&M har lyckats riktigt bra. Många snygga plagg till väldigt bra priser. Här är lite som jag fastnade för:


Bilder: H&M

Det är inte utan att man längtar till majsolens varma strålar, att kunna sitta ute och få lite färg på kinderna. Det är väl inte så långt dit eller....?

Brrr

Helt seriöst, det är -12,4 ute här. Inte konstigt katten ville komma in tidigt i morse. Jag tror jag drar täcket över huvudet igen :)

♥Anna♥

2009

Nyårsdagen. En typiskt dag för att gå runt och bara slappa och ha det skönt. Gå och plocka lite eller sitta och titta på en bra film (inte Ivanhoe då..)
Firandet igår blev hellyckat. God mat och härligt sällskap, barnen hade roligt och var inte det minsta trötta. Även de minsta knoddarna var riktiga nattsuddare utan minsta tanke på att sova. Kl 3 var jag i säng och tyvärr vaknade lillasyster redan kl 8 av en täppt näsa. Hon lyckades somna om till kl 11 men för min del var det omöjligt. Därför har jag tillbringat dagen i mysbyxor, riktigt skönt.
Som många andra valde vi pizza till middag och sen hade vi julgransplundring. Barnen åker iväg i morgon så det gav mig en anledning att hiva ut granen redan idag.

Nu ser man fram emot ett helt nytt år. Jag brukar alltid tycka det är mysigt med ett nytt år, helt orört. Men inte i år.
Jag rustar mig för ett tufft år. Rent av jävulskt faktiskt. Från idag är jag nämligen arbetslös efter 15 år på samma arbetsplats. Arbetsmarknaden är ju inte helt lysande nu om man säger så. Men men, vi får väl se var detta leder, kanske öppnar det dörrar till något mycket bättre. Fast just nu har jag väldigt svårt för att se det.


RSS 2.0