Lite uppiggande

Om dagen känns trög, klicka på länken :o))

http://www.youtube.com/watch?v=UjXi6X-moxE


In i djungeln

Jag har ett stort problem. Min tvättmaskin är sönder. Och jag har ett berg av tvätt. Passade ju på att byta i sängarna och byta gardiner i ett par fönster vilket gjorde att berget blev större. Tyvärr är det inte något litet chict fel som en händig karl kan fixa. Nej du, hela luckan är avbruten!
I min desperation tänkte jag en snabb tanke att man kanske skulle kunna trycka fast luckan och hålla där i sisådär 1,5 timme så minskade berget en del i alla fall. Nja, inte den bästa lösningen precis. Hur gick det till då när den gick sönder? Jag stod och skulle fylla maskinen med diverse tröjor och strumpor efter helgens fotbollsaktiviteter. När jag skulle gå förbi tvättmaskinen så fastnade luckan i mina byxor och katastrofen var ett faktum. Plast flög i rummet och på golvet låg en lucka.
Så nu på morgonen har jag lämnat tvätt hos min kära mamma som erbjöd sin hjälp. Och tvättmaskin. I morgon på min lediga dag får jag och lillasyster ta en tur till Raringen och köra någon maskin där.
Sen är det in i tvättmaskinsdjungeln. För jag måste ha en ny. Min gamla hade ett antal år på nacken, men jag ville bestämma själv när jag skulle köpa ny. Och det var inte denna månaden. Men tvätta bör man, annars... hittar man inte mamma bakom tvättberget.

Hipp hipp hurra!

Idag är det en riktig glidarfredag. Började morgonen med att åka till ett bageri och köpa frallor, har alltid godare fika på fredagen. Idag blev det extra gott, mamma (vi jobbar ihop) fyller år och det skulle naturligtvis firas med tårta! Körde också en runda till en bra florist som fick knåpa ihop en snygg höstig bukett.

image7

Tycker det är så fint när man blandar in kvistar av annat än blommor, som i detta fallet nypon.

Någon middag behöver jag inte fixa i kväll, ska iväg och lyssna på musik och äta grillat.

Nystylad

Min dag började med en runda till lillasysters dagis. Inget konstigt med det, förrutom att barnen är hos sin pappa denna veckan. Och nej, jag är inte förvirrad som åker till dagis av gammal vana :o) Eller, jo, förvirrad är jag men inte denna gången. Det är nämligen dags för fotografering på dagis idag och så vitt jag vet så är inte flätor och klämmor pappans starka sida.
Riktigt mysigt var det att få träffa lillan och få lite kramar och pussar innan det var dags för jobbet. Stylad blev hon, med Hello Kitty-tunika som hon fick när hon fyllde år och klämmor och snoddar med samma katt på. Behöver inte säga att det är en Hello Kitty-period nu. Innan var det en lila period, det var aldrig tjafs om kläder om det bara var lila. För det är en bestämd ung dam min dotter. Så vad gör man inte för husfriden?! Jo, man köper Hello Kitty utav bara den ;o)

I kväll blir det träff hos kusinen, ser verkligen fram emot det. Hon är en härlig stark kvinna som ger mig många skratt.

Och regnet det bara öser ner..

Det fullkomligen ÖSER ner utanför jobbfönstret nu. Vattnet hinner inte rinna undan så det bildas stora sjöar som stackarna som är ute får desperat hoppa över. Nåja, jag är glad att jag sitter inne på ett varmt kontor just nu. Mysigt är det också att min utsikt är ett fint träd som börjar skifta i en härlig gul-orange ton.
I går var det sista fotbollsmatchen för storebror. Hur kul det än är att stå och heja på killarna så ska det bli skönt när alla aktiviteter tar slut. Jag ser fram emot en skön höst med mycket mys med mina barn. Förr i tiden brukade vi ha en tv-fri kväll på tisdagen. Vi bakade eller spelade spel, allt efter barnens önskemål. Om vi bakade så var fikan fixad till onsdagen när vi åkte till badhuset där lillebror var på simskola. Vi stannade kvar och badade och hade det riktigt mysigt ihop. Sen var alla lagom trötta när vi kom hem :o) Detta tänkte jag att vi skulle börja med igen. Jag är ju ledig med lillasyster på onsdagar, medans storbror och lillebror slutar kl 13 så då kan vi få en mysig eftermidag på badhuset.
Mysigt var dagens ord, har använt det flitigt i detta inlägg ;o)

Helg igen :o)

Ja, då var det fredag igen. Veckorna bara susar förbi. I en perfekt värld kunde det väl gått fort när man hade tråkigt och sen sakta när man var mitt upp i något roligt. Roligt ska det bli i kväll. Storbror spelar match så givetvis är mamma och syskon på plats och hejar på. Killarna är så duktiga och man har verkligen svårt för att stå stilla när det blir spännande! Vi mammor gör vad vi kan för att heja på (vi är säkert jättepinsamma) medans papporna kommer med de där kloka råden som insatta fotbollspappor kan dela med sig av ;o)

Helgen är fri från allt vad fotboll heter. Tänk, två hela dagar utan att ha något inplanerat. Det är lyx! Trädgården skulle må bra om jag la några timmar där, så jag får väl hoppas på två fina höstdagar.

Vad gick fel?

Sitter här på jobbet med värsta huvudvärken och dåliga samvetet. Morgonen började ju så bra. Lillebror som brukar vara svår att få upp på morgonen klädde på sig snabbt och lätt och åt sin frukost utan problem. Sen skulle allt jag sa testas och diskuteras in i oändlighet. Eftersom det finns en gräns på hur mycket man kan hinna med på en morgon så sa jag till honom att han inte fick ta med sina Pokemonkort till skolan om han fortsatte. Eftersom det är poppis med korten nu så tänkte jag att nu slutar han väl, för han vill väl inte riskera att vara killen utan kort när det är tid för rast. Eftersom han älskar att testa morsan så fortsatte han lite till. Kan ju säga att jag var inte högst upp på hans lista när vi åkte till skolan utan kort. Hela killen slokade och ville inte ha sin kram när han gick till skolan och jag skulle lämna lillasyster på dagis. Det gör ont i ett mammahjärta att se sin pojke ledsen. Även om det var han som gick över gränsen..

I går var ju bror och svägerska hemma och kollade bebbesaker. Vi åt fisksoppa med italienskt lantbröd till och knäckig äppelpaj med vaniljvisp till efterrätt. Puh, kände mig lika stor om magen som min gravida svägerska ;o)
De gillade sakerna och berättade lite om sina turer i olika barnvagnsaffärer. Jag som är en sucker för barnvagnar lyssnade med stora öron :o)

Det var tydligen en bra medicin att blogga, huvudvärken är snart borta. Bästa pigga-upp-mig-pillret fick jag när jag såg att Saravillfara hade varit här och skrivit några rader, vad kul!

Äntligen!

Har sagt i många år att i år SKA jag plocka jordgubbar! Har det blivit? Nehe då. Fast i år kan jag faktiskt säga Jodå. Var i väg i somras med mamma och svärmor och plockade några gubbar. Delade med mig till Raringen, och lade några påsar i min frys. Idag tog jag upp en påse och kokte några burkar sylt. Har inte provsmakat ännu, kan ju baka våfflor någon dag endast i syftet att få smaka sylten ;o) image4
Det blev lagom många burkar, eftersom jag aldrig gjort sylt förr ville jag börja i liten skala. 

Ledig dag

Den veckan barnen är hos mig så är jag ledig på onsdagen. Började med det när lillasyster , 4 år, skulle börja dagis, tycker det är bra med ett break mitt i veckan. Storebror, 11 år, och lillebror, 8 år, kommer hem direkt efter skolan kl 13. Så det blir en lugnare dag för alla. Inga aktiviteter har vi på onsdagen heller så det är en perfekt dag att hinna andas och hinna med det mesta av veckans läxläsning. För på torsdagskvällen är det helt kört kan jag säga, är hemma 16.30. 17.15 sitter vi i bilen igen och kör till fotbollsträning och är hemma vid 19.45. Någon gång har lillasyster somnat i mitt knä innan storebrors träning har varit klar. Då är jag glad att jag har onsdagen hemma.

I kväll kommer min ena storebror och hans sambo hit. Jag ska bli faster i juletid så de ska kolla igenom vilka bebbesaker de vill ha. Har vagga, bilbarnstol osv som mina barn har använt men som absolut kan användas igen till min lilla brorsdotter/son. Den lilla guldklimpen är uträknad till julafton och vi säger till svägerskan att knipa över nyår :o)  Även om vi helst vill träffa och snusa bebislukt så fort som möjligt, så är det ju kanske en fördel att bli född i början på året än i slutet. Lillasyster i huset är så spänd, hon säger att hon ska bli storasyster åt den nya bebisen.
En kompis till mig ska också bli faster vid den tiden, så vi har bestämt att vi ska återuppleva gamla minnen när vi gick på stan med våra barnvagnar (var gravida samtidigt). Vi ska låna våra brorsor bebisar och ta en runda på stan. Lite nytta vill vi göra med detta också, med hopp om att de båda föräldraparen kan ta sig en välbehövlig vila eller bara få vara själva en stund och prioritera sig själva. Det kommer man ju ihåg själv när man var i den fasen, att 10 minuter i fred var ett himmelrike.
Jag ser fram emot i kväll, först ska vi äta en god fisksoppa och sen blir det något smaskens som jag och lillasyster ska baka i eftermiddag.
image3
Lillasyster i somras när solen väl visade sig :o)

Trött? Eh, jag??

Jag har förmånen att vakna pigg och utvilad utan längtan att snooza 10 gånger. I vanliga fall måste jag tillägga! Somnade i soffan igår, 5 minuter efter början på CSI (som börjar kl 21). Hade inga problem att somna om i sängen sedan och när klockan ringde 05.30 i morse var snooze-knappen min bästa vän.

Gårdagen var produktiv, hann med det mesta jag hade planerat. Hade tänkt stryka när jag tittade på CSI men det förstår ni hur det gick med den idén. Fick inga höga poäng som den Präktiga Mamman vad gäller middagen, fiskpinnar och potatismos. De höga poängen fick jag av kidsen när efterrätten serverades, stora glassvåfflor med mycket glass och chokladsås *L*

Höstväder; men var är alla färgerna?!

Hur trist är inte vädret nu? Jag gillar visserligen hösten men då behövs det lite mysiga varma färger för att balansera att det regnar och blåser. Visst, visst, det är bara i början av september och i en perfekt värld KUNDE det varit sol och värme fortfarande. Men nu är det ju inte så och då behöver jag lite färgsprakande träd för att hitta höststämningen. I morse kl 05.30 när klockan ringde och det var meningen att jag skulle ta min morgonpromenad, var det ruskigt mörkt. Det var givet att det skulle tändas ljus till frukosten. Hm, lite var det för att barnen kanske skulle tycka att det var mysigt och det skulle bli en lugn och stilla frukost :o)

Nu är jag på gång!

Nu ger jag mig ut på detta blogg-äventyr :o) Lite pirrigt måste jag säga, men framför allt kul. Det kommer att bli diverse äventyr med mina 3 barn och annat spännande som händer i mitt liv. Välkommen in!

RSS 2.0