Mitt i veckan

I kväll är det filmkväll med tjejerna. Tänk kebabpizza (med vitlök of course), rödvin och godis. Och en film innehållande minst en snygging. Perfekt!
Och tjejerna så klart, de som alltid finns där.

Trevlig onsdag på er!

Tävling

Jag är med och tävlar hos Linda om ett spapaket från Lollopard. Håll tummarna för att jag vinner *L*

Kontraster

Nu har jag suttit och gjort en meny för två veckor. Frukost, lunch, middag och två mellanmål för varje dag är nerskrivet. Yepp, jag ska ge mig på GI igen. Jag läser här, här och här om andra som är duktiga och det sporrar mig, så på måndag är det allvar.
Fast först ska jag planera vilka kakor och tårtor som jag ska baka till helgens kalas, det sägs att någon fyller år i morgon...

Viktigt

INGEN VILL DRABBAS

Ingen vill drabbas! Se då till ALLIHOPA att klicka på bilden nedan, det är gratis och med hjälp av klicket skänker du 1 krona till Bröstcancersforskningen. Idag är det 80% av kvinnor som klarar sig, det är inte rättvist! ALLA ska klara sig och få leva ett friskt liv! Glöm inte att även män drabbas! Gör som jag och klicka på bilden nedan, det är det minsta du kan göra! Köp även ett band som finns i de flesta butiker.


Patrik 1,5Mina vänner vet att jag inte gillar svenska* filmer. De är oftast hysteriska (om Helena Bergström är med) eller allmänt deppiga, i mitt tycke. Men ikväll har jag nog hittat den film som jag tycker är den bästa svenska filmen nånsin. Det är Ella Lemhagens Patrik 1,5. Jag tycker den är helt underbar!
Den handlar om två män som är gifta som nyligen köpt hus och som längtar efter att få adoptera. De blir godkända efter diverse utredningar och får beskedet att de ska få ett barn, Patrik 1,5 år gammal. Men någonstans blir det lite fel....

Gå och se den, den är lysande!

* Ett undantag är Beck-filmerna. Gunvald Larsson, yum-o ;O)

Dagens

Humör: Toppen :O)
Gjort: Lämnat barn på skola/dagis
Planer: Date med kidsen på kinarestaurang i kväll
Ser på: Oprah
Lyssnar på: Doris som spinner i mitt knä
Läser: Bloggar
Dricker: Vatten
Äter: Äpple
Bästa: Har haft en jättebra vecka med barnen
Sämsta: De åker i morgon
Barn: De 3 finaste
Väder: Soligt och lite kallt

Hemma hos oss

Hemma hos oss har barnen fått en varsin matdag. På måndagen får Adam välja vad han vill att vi ska äta, sen ska han laga det åt alla. Med assistens av mig om det behövs. Tisdagen är Alfons dag och onsdag är Almas. Lillan har fått bryt de två veckorna vi gjort detta, hon tycker det är oförskämt att HON ska få välja sist ;O)
Annars har barnen tyckt att detta är roligt, de är riktigt stolta när vi andra berömmer deras mat. Tror att deras förståelse för att man inte vill höra attt middagen är äcklig har ökat. Samtidigt som de är noga med att berömma sina syskon när de lagat.

Mysigt

Mysigt är det när man vaknar av att en liten tjej kommer tassande och vill sova i mammas säng en liten stund.


Ibland undrar jag hur många som bo

MMS

Ibland undrar jag hur många som bor här...


Röj

Igår hade jag lite av en röjardag. Städade ur skafferiet så nu ser det betydligt bättre ut. Slängde en del och torkade av. Sen gav jag mig på stryktvätten och fixade rubbet. När jag sen tittade in i min garderob så kändes det som en helt ny, många kläder som jag inte använt på ett tag eftersom de inte varit strukna. Passade på att rensa ut en del som jag ändå inte använder.
Sen trodde jag på allvar att det bor en tusenfoting här, har tvättat x antal maskiner och hängt upp ungefär 700 strumpor ;O)

Sen klickade jag hem en del från H&M:
För att bilden av en hemmafru skulle vara total så hade jag middagen färdig när man-friend kom från jobbet. Lasagnette, sallad och vitlöksbröd.

Söndag kväll

Igår var jag med som smakråd inför ett soffköp. Vi körde först till Bromölla Möbelaffär och hittade en suverän soffa. Förstå att vi blev en aningen besvikna när det var en leveranstid på 10! veckor. Inte direkt intressant när man tröttnat på sin soffa och vill ha en ny just nu.
Vi körde vidare till Mio och även där hittade vi en fin soffa. Med lång leveranstid...gäsp. Sista stoppet blev Leander Persson och ännu en soffa hittades. Det var bara 3 veckors väntan på den soffan så det var ju absolut ett framsteg. Nu var den inte lika fin som 10-veckorssoffan så nu funderas det lite om det blir ett köp.

Idag har jag varit hos min brorsdotter Vera. Lilla underbara gullunge. En massa nya saker hade hon lärt sig sen vi träffades senast. Lite försiktig var jag när jag kom, dök inte henne direkt. Hon har ju hunnit bli 9 månader och det är ju inte helt ovanligt att bebisar kan vara lite främmade. Ledsen blir hon när mamma går i från henne. Nu fick jag ett stort leende så fort jag kom så det var bara för mig att sätta igång och leka och gosa med henne. Jag har en stående inbjudan från brorsan och svägerskan, så fort jag får abstinens efter mina egna barn får jag gärna komma och kela med Vera.
Att jag sen fick god fika bestående av chokladkaka och glass var inte fy skam heller ;o)

MonkeysIgår kom dessa coolingarna hem till mig. Efter lång leveranstid fanns de äntligen i lager. Så nu är nyckelknippan pimpad ;O)

Make over

Nu har jag precis kommit hem från frissan. SÅ skönt att äntligen bli klippt. Min förra frissa slutade och jag har haft beslutsångest över var jag skulle gå. Håret har hunnit bli ganska långt, en bit nedanför axlarna i alla fall.
Nu hade jag bestämt mig för att ha det en del kortare, därför var det extra viktigt att det var en frisör jag har förtroende för. Och det har jag verkligen för Fia, eftersom hon gjort ett bra jobb tidigare :O)Denna bilden tog jag med mig, för det är precis så jag vill ha det. Nu kunde man ju önska att man var lika tjusig som Katie också.... ;O) Anyway, jag blev jättenöjd med frisyren och har redan bokat in nästa besök.

Kyligt

Nu är det skarpt läge. Idag fick jag skrapa rutorna när jag skulle köra till dagis :/ Alfons cyklade iväg men vände snabbt och hämtade vantar, han tyckte det var svinkallt.

Så, rattmuff på vänner ;)


Jag blottar mig

Skönt att det är ny vecka. Förra veckan tog musten ur mig lite. I onsdags satt jag med en advokat i tingsrätten för att se till att mina barn ska få vara mer hos mig. Situationen är absurd. Egentligen är jag inte förvånad. Klart att vi ska fortsätta strida, för han vet att barnen betyder så mycket för mig. Att de mår dåligt skiter han i. Kan man kalla sig förälder då?
Jag har både sett fram emot detta, för att det ska dra igång. Samtidigt har jag känt panik bara jag tänkt vad som ska hända. Men min advokat är tuff, känner mig stark bredvid henne.
En utredning ska nu starta för att de ska kunna avgöra var barnen ska bo. Det räcker inte att de säger till mig att de vill bo mer hos mig eller de andra gräsliga sakerna de berättar om. För det kan ju vara så att jag ljuger lika mycket som han gör i rätten. Men vågar man dra igång något så här stort om det vore baserat på lögner??

Detta är by far det värsta jag gjort men även viktigaste. Alla bra föräldrar säger att de skulle dö för sina barn. Jag säger att jag kämpar och lever för mina.

Nu är de äntligen hemma igen. Alma

MMS

Nu är de äntligen hemma igen. Alma somnade i min famn på fotbollsfesten och Alfons ligger här bredvid, mysigt.


RSS 2.0