4 dagar

Igår efter jobbet körde jag hem till mina föräldrar för att hämta barnen. Där var det bara att sätta sig till dukat bord för att käka middag. Vilken lyx säger jag bara!
Barnen badade lite till och sen körde vi hem. Fixade med lite tvätt och vattnade i trädgården.
Alfons ville sova över hos mormor och morfar så det gjorde han. Fick ett MMS av mamma lite efter tio, då var han i poolen igen. Ett riktigt vattendjur!

I går var de och plockade fläderblommor till saft och idag skulle de en runda till bibblan och sen skulle de göra lemon curd. De har många roliga planer denna veckan så barnen har det hur bra som helst! Är så tacksam för att mina föräldrar ställer upp så mycket så att barnen får ett riktigt sommarlov.


5 dagar kvar

Nu börjar nedräkningen. Sista veckan att jobba före semestern. Den får gärna gå fort.

I går fick jag värsta semesterkänslan, att nu är det på gång. Det var inte förrän klockan ringde 05.30 i morse som jag blev varse att jag får vänta lite till.
Igår hade vi en skön dag. Solade, badade och grillade, mycket mer behövs inte för att det ska vara skönt.
Vi har satt upp en pool hos mormor och morfar eftersom barnen är där denna veckan när jag jobbar. Barnen uppskattade verkligen när mormor hoppade i och var med på bus och alla skrattade högt när morfar slängde sig i med foppatofflor och allt :D
Som sagt, bara 5 dagar kvar.

Förvånad eller förbannad

Igår kom ju mina älsklingar. Döm om min förvåning när Alma hoppar ut ur bilen och jag ser att hon är nyklippt.
Nu är ju det inget problem i sig, nyklippt är bra. Men nu går håret bara ner till axlarna och luggen är så superkort. När kom vi överens om detta liksom??
Grejen är den att hon har hade riktigt lång hår och skulle spara till lång lugg och så har de bara kapat av allt hår bara för att han inte orkar hjälpa henne (fast mycket klarar hon själv). Jag blir så trött. Eller besviken. Fast mest förbannad. För förvånad blir jag inte mer!

När Alma kom till mig och ville få ta hål i öronen (alla dagiskompisarna har det) så kollade jag med honom och eftersom han inte ville så blev det inget. Jag kanske ska göra som han gör och ta beslutet själv?!

Fredag

Här är väldigt tyst inne tack vare jobbet och att solen äntligen visar sig. Idag slutar jag kl 3 och då susar jag hem och tar emot barnen som kommer strax efter.
I helgen har vi bara ett kalas inbokat så jag har tänkt att vi ska hinna med en del bad och och en del grillat och säker en glass eller två. För att ladda upp lite inför semester som kommer.

Ha en skön helg!

Semesterfeelings

Nu toklängtar jag till semestern. Inte för att jag är utarbetad eller vantrivs på jobbet. Men när man kollar runt bland bloggar så går den ena efter den andra på semester. Mycket prat om att grilla, slappa och att allmänt njuta.

Och det får mig att längta.

Längta efter sköna morgnar när solen försöker komma igenom persiennerna. Att kunna sitta och läsa tidningen på trappan med sällskap av fågelkvitter och solstrålar som kittlar mig i ansiktet. Att packa väskan för att åka iväg och bada och för att sen efter en härlig dusch börja förbereda grillen. Barnen som leker och skrattar.

Jag har ju tur som får någon semester med tanke på att jag precis börjat. Jag ska jobba två veckor till och sen har jag fyra veckors ledigt. Tyvärr är barnen bara här två av dem men vi ska verkligen ta vara på tiden :D

MidsommarKlockan 13 idag kör jag och lämnar barnen hos sin pappa, de firar där i år eftersom vi kör vart annat år. Trist när de inte är här.
Jag har lovat att inte göra en repris från förra året utan i år ska jag fira med min bror, svägerska och lilla Vera hemma hos dem. Jag kommer till dukat bord och sen tar vi nog en tur till Tivoliparken.

Trevlig midsommar till er alla!

Aj

Nu i kväll har det varit avslutning på Alfons fotboll. Match mellan föräldrarna och barnen.

Jag var med.

Jag är ingen fotbollsspelare.

Jag känner redan att jag kommer att ha värsta träningsvärken i morgon. I ljumskarna av alla ställen.  Ser ni någon på stan i morgon som går väldigt hjulbent så är det säkert jag :D


Så många tårar

I går var det skolavslutning även för oss. Vi hade bänkat oss i kyrkan och allt var så fint. Då samlas lärarna och börjar sjunga "Mötas och skiljas" för femmorna och de får rosor av 6-åringarna. Och då börjar den ena efter den andra att gråta. Var man än tittade så var det någon som försökte hålla tillbaka tårarna och jag är ju inte sämre än att jag läckte som bara den. Med allt som händer i mitt liv nu så har jag gått med tårarna brännades bakom ögonlocken i veckor nu så detta var som att öppna en kran.
När jag försökte titta på ett annat håll så såg jag Alfons fröken sitta och gråta hejdlöst. Hon får inte vara kvar på skolan tack vare nedskärningarna. Vilket är synd och skam för hon har lyckats med den klassen som ingen annan lärare har.
När vi sen kom till klassrummet för att fika så var det sorgligt igen för då var det dags för present till lärarna och att säga hejdå.
Efter skolavslutningen ville Alma gå inom dagis och säga hej till sina fröknar. Det är ju ett avsked för henne också eftersom hon ska börja skolan till hösten. Och eftersom alla andra hade tjutit så hade hon väldigt nära till tårarna och var ledsen för att hon skulle sakna fröknarna.
Kan säga att jag kände mig som ett vrak när vi kom hem sen.
En ljusglimt var dock att mormor, min bror och barnens kusin Vera var med på avslutningen. Hon fick oss att skratta många gånger med sina upptåg.

                                          En fin liten Verahand


Det går åt rätt håll

Nu känns det som jag har lite medvind faktiskt. Igår fick jag mitt kontor på jobbet, äntligen. Det skulle flyttas omkring en del för att få ett ledigt rum till mig och igår när jag kom tillbaka från ett möte i Malmö så var det klart. Känns jättebra!
Idag ska jag få massage på jobbet :D Betalar endast 100 kr för helkroppsmassage och jag kan gå på arbetstid ;D Härlig förmån.

Det som känns bäst just nu är vad som sas på mötet i måndags. Det var en stor seger för de har beslutat att barnen mår bäst av att bo hos mig. Tyvärr slutar det inte där utan barnen måste gå igenom en jobbig sak till, men för första gången sen detta började så tror jag faktiskt att det slutar lyckligt och både jag och barnen får lite lugn och ro.

På fredag är det skolavslutning och jag är ledig så jag kan vara med. Jag och barnen brukar alltid åka in till stan och äta någon god lunch men i år väljer vi att festa till det på någon restaurang på kvällen istället. Vi har mycket att fira....


Torsdag kväll

Ännu en vecka som gått. Det har gått jättebra på jobbet, det är ett härligt gäng. Smått aptråkigt bara att alla inte flyttat klart sina kontor så att min plats är klar. Har hoppat från dator till dator. Fått femtioelva koder och inloggningsuppgifter.
Om en vecka startar en ny teleslinga för kundtjänst vilket betyder att man tar emot samtal från 4 olika orter och ska kunna svara på deras frågor. Jag är totalt lost där, har inte kläm på alla på detta stället ännu. Tur att det är "lågsäsong" på telefonerna nu.
I morgon är jag ledig, eftersom nationaldagen infaller på en lördag så är vi lediga på fredagen istället. Trevlig överraskning ;D

Nog för att denna helgen kommer att gå rasandes fort, det gör det alltid när jag har något skrämmande framför mig. På måndag morgon sitter jag i ett superserious möte vad gäller barnens framtid. Finns där en Gud är det nu hon ska visa barmhärtighet. För det finns bara en väg att gå...

På tal om barnen så har vi haft vårt torsdagsmys ikväll. Beställde hem kinamat och jag har väl aldrig sett ett barn käka jätteräkor så snabbt som Alfons gjorde ikväll. Han är supertokig i dem! Vi käkade tillsammans med mina föräldrar som en trevlig avslutning på en härlig vecka där de ställt upp till tusen med att ha barnen. Både jag och kidsen är SÅ tacksamma.
Hoppas ni vet att vi älskar er!