Ta da!

Så. Nu. Känns det bättre i köket. Det som jag tänkt är tillfixat. En del finns kvar så klart, men jag är nöjd med resultatet so far.


323819-48

Som ni ser så är den största förändringen att det röd/svarta kaklet har bytts ut mot ett vitt och att jag har plattorna liggande i stället för på högkant som de var tidigare.
Min snälla pappa har kaklat och stått i, allt medans jag satt på jobbet *L*

Nya bänkskivor har jag också fixat. Eftersom jag inte behövde så mycket köpte jag en hel rackare på Ikea och min Snickar-bror och Fixar-farsa kapade dem i önskade längder.

En trevlig effekt som byte av kakel medförde var att de gröna luckorna inte ser SÅ jättehemska ut nu. Långt ifrån tjusiga, men det är ingen skräckupplevelse när jag kommer ut i köket på morgonen nu ;)

323819-49

Lagom plats för redskap, pastaburkar och en och annan receptbok.

323819-54
Här tog jag ner ett överskåp.
 Ni får låtsas att det finns två vita hyllplan på väggen, med spottar under hyllorna.
Kokböcker och korgar ska få plats här.

323819-53
*Dukat för tjejmiddag*
Väggarna har jag målat i cremebeige förrutom en fondvägg i chokladbrunt.
Hyllan var träfärgad innan men den har jag sprayat vit. Tack Linda P!
Ny lampa har jag också köpt.


323819-50

Sist men inte minst, lät kidsen signera fondväggen med sina handavtryck.

I helgen ska jag måla och sätta upp hyllan, sen blir det jakt efter snygga korgar.
Kul att du tittade färdigt på mina köksbilder, ha en skön helg!

Till alla mammorKänner ni igen er? *L*

Köket som Ernst glömde

Jag älskar mitt hus. Inte för att allt är tipp topp och färdigrenoverat. Utan för att det representerar något.
Min Självständighet. Min och barnens nya start på livet.
Som nyinflyttad kunde jag sitta och titta mig runt omkring och vara så tacksam för att jag lyckats med det jag satt mig för och att för att jag hade turen att hitta detta huset.

Huset var långt ifrån uppdaterat vad gäller tapeter eller färger, men det gjorde inget för det var mitt. Och sakta men säkert har jag satt lite färg här och lite där för att vi skulle tycka det var finare.

Nu har turen kommit till köket. Jag håller på för fullt så några efter-bilder finns inte ännu. Men jag tänkte bjuda på lite före-bilder. Känsliga tittare varnas ;O)Först ut är kaklet. Trodde inte det kunde se så här illa ut va!

Begriper inte hur man kan välja svart/rött kakel för det är gräsligt.Så här ser luckorna ut. Och handtagen. Om man försöker se detta i vitt med andra handtag i grått kanske det kan bli en trevlig förändring.Här har funnits ett överskåp, nu är det borta. Ska i stället ha öppna hyllor med korgar. Funderar på två olika från Ikea, kan inte bestämma mig för vilken. Den till höger ska också vara vit.


Bilder: IKEASå ser det ut just nu, det jag har gjort klart visar jag inte ännu. Ni får ge er till tåls tills jag har målat lite till. Och kaklat. Och bytt bänkskivor.
Jag ska prata med min snälla pappa så kanske vi kaklar på söndag.

De otjusiga skåpsluckorna får jag stå ut med lite till, tills jag bestämt mig för vad jag ska göra med dem.Stängt för husfix: Nymålat

Ärmarna är uppkavlade, maskeringtejp i ena handen och rollern i andra. Nu ska här målas igen och det är köket som står på tur. I min Ensamma Mamma-plånka finns inte utrymme för riva-ut-rubbet-och-in-med-flådigaste-köket, men lite färg kan också göra en människa glad  :O)

Alla hjärtans dag

323819-37
Bild: Söt hjärteskål från Maxi

♥Eftersom jag tycker att man ska mysa så fort man får tillfälle så gillar jag Alla hjärtans dag.
Jag fick presenter av mina barn i morse och efter att de hade ätit upp sin frukost fick de dyka ner i den lilla skålen med chokladhjärtan. Hade även en skål med smultronhjärtan framdukad så de fick ta en av varje. Resten ska vi mysa med ikväll.
Storebrors uteträning börjar idag (brrr!), men efter det ska vi ha en mysig kväll.
Det blir hämtmat med hjärtegodis som efterrätt.
Barnen ska även få ett litet paket var, eftersom de varit snälla och suttit och knåpat ihop fina saker till mig. Annars ser jag inte att presenter är fokus för denna kvällen.
Det viktiga är just myset♥

Hur firar ni?

Experiment

Ikväll ska jag och lillebror göra experiment efter middagen. Han fick ett kit i julklapp och det har helt glömts bort.
Eller ja, lillebror har kommit ihåg det just när jag stått upptagen med annat och inte kunnat släppa vad jag nu höll på med.
Så i helgen sa jag att nu skriver vi in i kalendern så att vi jag inte glömmer bort det mer. Lillebror var helnöjd med den idén för då kunde han se fram emot det och visste att det skulle bli av. Och jag kan döva mitt dåliga samvete för att man inte fått tummarna loss tidigare :O)

Så hör ni en smäll från mitt håll, då vet ni att vi är på gång, hehe.


Första steget taget...

Nu händer det saker. Inget jag kan prata om här. Men jag måste lyfta på locket lite, låta det pysa ut en smula. För det är stort, för mig. Tufft och jobbigt. Så jag pratar med familjen och vänner som står mig nära. Och någon i samma situation.
Jag går igenom en jobbig händelse flera gånger för att inte glömma, varje liten detalj är viktig. Jag försöker se nya jobbiga saker som positivt för jag tror att det gynnar mig i processen.

Att jag fått bollen att rulla ger mig skinn på näsan. Och det kommer jag att behöva.

Jag är också ödmjuk, för att jag vet att min familj ställer upp när än jag behöver det.


Så ursäkta om jag är lite kryptisk, en förklaring kommer säkert längre fram.

Ha en skön helg alla ni där ute.


En liten rysare

Igår innan jag skulle träna körde jag inom banken. Klockan var 18 så det fanns ingen personal där, men jag skulle sätta in pengar i en sån där insättningsautomat de har. Jag gjorde enligt anvisningarna, satte in mitt kort, valde konto och matade in 4000 kr i 500-kronorssedlar. Så långt gick allt bra.

Helt plötsligt så matade maskinen ut 1500, lät lite konstigt och på displayen stod det att det avbröts och endast mynt kunde sättas in. Va!
I vanliga fall ska man godkänna så jag blev lite nervös eftersom jag blev hängande mitt emellan.
Eftersom det finns en uttagsautomat precis bredvid så tog jag ett kontoutdrag för att kolla om pengarna kanske kommit in ändå. Men inte. Och ingen personal att fråga. Eller telefonnummer att ringa.

Det enda jag kunde göra var att vänta tills idag när kontoret öppnade. Men räkna med att jag har grubblat över detta. Hur ska jag kunna bevisa att jag har matat in 2500? Logiskt sett så måste de ju ha någon form av kontroll så att de märker det, men man vet ju aldrig.

9.30 i morse stod jag och väntade på att bli insläppt så att jag kunde berätta om mitt dilemma. Kassörskan var inte precis kundvänlig utan menade att det var ju inte de som skötte maskinen utan de fick ju anmäla det till de ansvariga. Hon var mer intresserad av att kolla så att min berättelse om tidpunkt verkligen stämde.

Som tur var så fick hon hjälp av en kollega som kort och koncist berättade hur det skulle gå till för att lösa det, för visst var mitt kort registrerat på den tidpunkten jag sa. Han sa att det kunde ta någon dag innan de hittat pengarna och frågade t o m om det var akut med pengar för min del. Nu var det ju inte det men det var trevligt att han frågade.
 

Träning v 5

Förra veckan fick jag till 3 träningstillfällen. 1 aerobic och två step-pass.
Har varit inne på Friskis hemsida och bokad denna veckans träningar;
Må: Aerobic, Ti: Yoga, To: Yoga på morgonen och aerobic på kvällen, Sö: Step.

RSS 2.0