En bra dag

Jag sitter uppkrupen i soffan under en skön filt. Jag har jobbat färdigt för veckan. De nya ljuslyktorna är tända, jag har den bärbara i knäet och en burk Ben & Jerrys Chocolate Fudge Brownie i handen och på tv:n är det Oprah.
Det är en bra dag.

Jag laddar inför morgondagen.

Lördag

Idag började jag dagen med fotbollsmatch (som vanligt kan man nog säga). Alfons skulle spela och hans lag vann med 6-3. Alfons stod för två av dem varav det ena var en najs hörna. Han var riktigt stolt efteråt, det var ett tag sen han gjorde mål eftersom han varit målis ganska mycket.

De två sängarna jag la ut på Blocket har jag också blivit av med, lättsålda som bara den. Trevligt med klirr i kassan och plats i förrådet *L*

Nu ska jag snart köra till Maxi och köpa något gott till middag. Kan vara lite lat bekväm när barnen inte är hemma och köper hämtmat men i kväll ställer jag mig framför spisen i stället.

Ha en skön lördagskväll allihopa!

TTFN

En bit på vägen...

...men inte riktigt färdigt ännu:Barnen hade varsin säng som tog ganska mycket plats. De åkte ut (Blocket nästa*L*) och in kom Adams våningssäng som jag målade vit. En stor matta hade de på golvet som varit jättefin men som de tyvärr satt silverfläckar på så jag köpte 4 runda från Ikea.Vi satte in datorbordet som var på mitt rum, som jag nu inte behöver (nimt med bärbar) och så köpte vi ett litet "skrivbord" där de kan sitta och rita och göra läxor. Rummet är inte färdigt på långa vägar, nu kommer ju det svåra med att få in en miljon leksaker. Men jag ville bara njuta lite av att det var fint. Hyllor ska vi också köpa och sätta upp. Jag ville vänta och avvakta till de stora möblerna var på plats så jag kunde se var det skulle få plats. Sen ska jag fixa till de små roliga detaljerna som gör rummet mysigt.


Nu ska här målas! Vitt ska det bli

MMS

Nu ska här målas! Vitt ska det bli, det fula gula ska bort.


Det var inte så lätt att ta bort s

MMS

Det var inte så lätt att ta bort sängen själv. Allt höll på att rasa.


Surt sa räven - eller jag

Min bankdosa är försvunnen så jag var inom banken för att skaffa en ny. 250 pix tack sa den snygge bankkillen. Sura pengar...

Ikea-here I comeFrukosten är avklarad, en bloggrunda, lite kläder och sen är det dags för mig att köra till Ikea, tjoho! Har inte varit där sen nya katalogen kom ut så det ska bli kul att se nyheterna.

Ska ändra lite på barnens rum tänkte jag. Adam ska få en ny säng och lite annat fix. Alfons och Alma ska ha en våningssäng i stället för två fristående sängar så blir det mer plats för deras saker. Som det är nu så är det väldigt rörigt tycker jag och då blir det svårstädat för dem. Ska sätta in ett skrivbord och ett datorbord också. De ska ha min stationära dator nu när jag bara använder min bärbara.
Först ska vi baxa ut alla grejerna så jag kan måla där inne. Nu är där en skrikig gul tapet som barnen ska få hjälpa till med att ta ner. Sen ska väggarna bli vita. Mattan är lite för barnslig så den åker också ut, ska kolla på något nytt idag.

I eftermiddag kommer barnen hem, längtar efter dem. Troligtvis ska vi leka bio i kväll. Så det ska ritas biljetter, köpa godis i en låtsasaffär, få sin biljett klippt och sen slår vi oss ner och kollar på en bra film. Även om vi är ganska ofta på bio så tycker de detta är jättekul (tja, kanske inte Adam då) och frågar efter det.
Eller så kör vi på en slapp fredag och bara softar, vi får se hur trötta de är.

Ha en skön fredag allihopa!


Noll respekt!

Idag har jag varit och hälsat på i Alfons skola hela dagen. Och en sak har jag kommit på, jag ska a l d r i g bli lärare. Jag begriper inte hur lärarna står ut med så respektlösa och pratiga ungar. Nu vet jag inte om detta är ett undantag från alla andra klasser men det betvivlar jag.
Det är en klass med 9-10-åringar och bristen på respekten mot deras lärare är enorm. Nu är jag absolut inte för en skola där eleverna inte ska våga säga något eller ha kul. Men lite vanlig respekt typ att hålla tyst när fröken pratar är inte att kräva för mycket.

På en lektion fick fröken släpa ut en kille för han vägrade gå ut när hon skickade ut honom. Och då hade hon sagt till honom att vara tyst ett antal gånger, utan resultat. Han bara la sig på golvet eftersom han inte ville gå ut och då fick hon ju bära ut honom. Jag hoppas verklig att hans föräldrar fick reda på vad som hade hänt på lektionen. Jag hade velat det om min son hade gjort så.

Det borde vara obligatoriskt för föräldrar att spendera en dag i skolan. För att bilda sig en uppfattning hur det är även om ens barn sköter sig bättre med föräldern där.

Jag sitter här med världens huvudvärk nu. Samtidigt är jag nöjd över att jag varit där idag. Men tanke på att jag bara jobbar en dag i veckan nu ska jag besöka skolan fler gånger. Tydligen gjorde det skillnad på alla barnen idag, att jag var där. Det är skönt att man kan hjälpa till lite, för jag tycker inte det är acceptabelt med sån arbetsmiljö för barnen. Även om de skapar den själv.

Ja, nu blev detta ett riktigt negativt inlägg. Men jag blir lite mörkrädd när man ser dagens barnen och de verkar så taggiga och nosiga (och samtidigt mjuka och härlig så klart). Men det är en ganska rå ton, och de är inte äldre.

I morgon ska jag hälsa på Alma på dagis. Det var ju inte rättvist annars ;) Det är fotografering och det ska bli kul att se vad hennes pappa har satt på henne för outfit :))


10 barn

Sitter och kollar på ett program om en mamma som har 10! barn. Fatta 10 barn. Hur får man plats liksom? De köper 70 liter mjölk i månaden. Hallå, köp en ko.

Listigt

Hittade denna hos Polly;

Jag har insett att min senaste kyss var..... blöt:)

Jag lyssnar på.... musik när jag städar så blir det såå mycke roligare

Jag pratar..... för mycket ibland

Jag tycker om.... att bli kramad. Enkelt och bra.

Mina bästa vänner.... får stå ut med mycket ibland.

Min första riktiga kyss.... pirrig

Jag avskyr när folk frågar.... om barnen mår bra. Det gör de inte.

Jag kommer aldrig... äta ostron

Sist jag grät var..... pga en sorglig film.

När jag vaknar på morgonen.... är jag alltid klarvaken. Vad klockan än är.

Just nu tänker jag på.... att jag är ledig i morgon. Arbetsbefrielse är lyx.

Bebisar är....underbara

Idag har jag... slappat med gott samvete

I morgon ska jag.... bli bjuden på frukost och sen ta en lång promenad

Jag vill verkligen.... kick ass den 1:a oktober

Ni kan sluta anteckna nu ;o)

UtmaningJag har fått en utmaning av Ann-Sofie och den antar jag så klart :)
Jag ska skriva 6 saker som gör mig lycklig just nu och here goes...

* Mina barn är så klart det första jag tänker på. De skänker mig den största lyckan
* Mitt hus, med sina skavanker och bruna lister. Det är mitt!
* Lilla Vera. Min underbara brorsdotter som alltid har ett leende över till mig och som jag kan hälsa på om jag saknar mina barn för mycket
* Att mina föräldrar är fortfarande gifta efter 40+ år.
* Att jag har möjlighet att hälsa på Alfons i skolan hur mycket han än behöver mig
* Den sista punkten som ska göra mig lycklig väntar jag med, för den kommer...

Värsta fyndet!

Var inom på H&M efter fotbollen och hittade en supermysig halsduk/sjal till mig, smalrandig i rött och vitt. Gick så klart en runda på småtjejavdelningen och hittade en Little Miss Sunshine-tröja till Alma:

Den jag köpte var grå och långärmad och fyndet var att jag bara behövde betala 12,90 i stället för 129! Prislappen var i Euro och varken jag eller kassörskan reagerade på att det blev ganska billigt. Men, inte mig emot*L*

Är på match och sonen vaktar målet

MMS

Är på match och sonen vaktar målet.


Vad är vitsen?

Varför vaknar man (utan att kunna somna om) i samma tid som när man ska upp och jobba fastän det är lördag? Onödigt liksom.

God morgon på alla!

11 september

Finns det någon vuxen som inte hajar till när man hör 11 september? De flesta kommer säkert ihåg vad de gjorde när de fick höra om det hemska som inträffat.
Jag fick reda på det av min dåvarande bonusdotter. Jag hade inte lyssnat på radio eller tittat på tv på hela dagen och när vi satte på tv:n och såg repriserna av när flygplanet flög in i huset kändes det ofattbart.

Tankarna går till alla som förlorade sina älskade. 

Active parenting

Igår var jag på kurs i aktivt föräldraskap. Det var första träffen av 6, vi var 9 föräldrar som hade anmält oss. Det flesta föräldrarna har jag träffat innan och kursledaren var en fröken från dagis.

Mina förväntningar när jag anmälde mig var att få lite redskap för att hjälpa barnen att lösa sina konflikter själva, att få upp ögonen för saker som man gör som man kanske inte är medveten om och kanske få ett kvitto på de saker man gör rätt ;)

Efter 3 timmar var jag övertygad om att jag kommer ha stor nytta av denna kursen. Det var en bra grupp, det kändes som om vi kommer att kunna diskutera öppet om olika situationer och att det inte finns några dumma frågor för man är inte själv om att undra.

Vi går varannan vecka så vi har lite tid emellan gångerna till att prova vissa saker på barnen, olika metoder som vi har diskuterat.

En annan rolig sak igår var att jag fick reda på att nu är det beslutat att barnen är skrivna hos mig, yeay!

Dagens

Dagens bästa:
En ledig najs dag med extratid för barnen

Dagens sämsta:
Vi var oroliga för att Doris rymt för hon kom inte när vi skulle köra hemifrån.
Hittade henne i en garderob när vi kom hem

Bloggen firar förresten 1 år idag. Kan sluta bli förvånad över att tiden går fort ;)

Nybadad liten Doris ser nu ut som

MMS

Nybadad liten Doris ser nu ut som en råtta.


Fredag!

Äntligen är det fredag och dags för helg! Läget på jobbet är fortfarande knasigt, även om jag nu vet vem som är min arbetsgivare och det blev till min fördel :)

Snart hämtar jag mina älskade barn, har längtat mig tokig idag. Sen blir det till att åka hem och ställa tillbaka blommor och hänga upp gardinerna igen, har haft fönsterputsare där idag. Inte fel att komma hem och se glittriga fina fönster *L*

I kväll ska vi på kalas, min nästkusin fyller 9 år och vi har köpt en söt/tuff (precis som nästkusinen) blus och örhängen till.
Vi får väl se hur länge vi kan stanna, Alma brukar vara helt slut på fredagarna när jag hämtat henne. Fast vem är inte det ;)

Ha en skön helg och ta hand om er♥

Var bara tvungen att provsmaka cho

MMS

Var bara tvungen att provsmaka chokladbanankakan jag ska ta med till jobbet i morgon. Najs!


Stoppa våldet!


Det är onsdag kväll, en av de allra sista dagarna av sommarlovet. John ska börja skolan på måndag, åttonde klass. Han bor i Kungälv med sina föräldrar.
Fadern är invandrare från Tjeckoslovakien. Johns stora intresse är kanot, och i juli har han varit i Oxelösund och tävlat i ungdoms-SM och fått bronsmedalj.

Innan sommarlovet är slut har John och en kamrat beslutat att tälta ute vid Ingetorpssjön, ett populärt tillhåll för traktens ungdomar. Johns mor skjutsar
dem ut och hon känner sig lite orolig. Sjön ligger åtta kilometer från hemmet. Pojkarna tycker hon är sjåpig. Det är ju så pojkar tycker om oroliga mammor.
När hon släppt av dem följer de stigen till klippudden vid den södra änden av sjön.
Det är där de ska campa.

Det är någon gång mellan åtta och nio på kvällen. Pojkarna reser tältet och tänder sedan en eld vid stranden. De ska grilla korv.
Ingen av dem vet att det här är John sista kväll i livet. De sitter och pratar och har roligt. Vad pratar de om? Sommaren som gått? Musik? Kanot? Flickor?
Mopeder? Skolan som ska börja?Mordet
Det är elden som lockar till sig Johns mördare.
Fyra ungdomar, två artonåringar, en sjuttonåring och en femtonåring, alla skinnhuvuden och nazister, har också sökt sig till sjön, till en annan udde.
De har laddat upp rejält med öl och sprit. De skriker över till John och hans kamrat, men får inget svar. De beslutar sig för att se efter vilka som är borta vid elden. Kanske kan det bli en rolig kväll. Där kan ju finnas någon att bråka med.

Femtonåringen sänds iväg som spanare. Han blir förtjust: en av pojkarna vid elden är John Hron, en pojke han inte gillar. Han har under läsåret bråkat med John och mobbat och slagit honom i skolan, till och med hotat att döda honom. I skolan går han under namnet Rambo.

Ingen kan säga varför han bråkat med John, kanske beror det på att han, till skillnad från andra elever, inte varit tillräckligt undergiven. John är visserligen lång, över 180 cm, och kraftig, nästan 70 kg, men nu har Rambo uppbackning.

Femtonåringen återvänder till sina kamrater och meddelar att han hittat en tönt och idioten Hron vid elden. Han vill att alla ska följa med och ge John stryk, ja, han föreslår till och med att man ska slå ihjäl honom.

De andra vill dricka ett tag till, och det kan de lugnt göra. Stigen från pojkarnas tältplats tillbaka till vägen går nämligen förbi den plats där de just nu sitter och dricker. Mellan halv elva och elva klampar alla fyra in hos John och hans kamrat.
Misshandeln inleds omedelbart. En av artonåringarna kastar en flaska i huvudet på John, och börjar slå och sparka på honom. Han faller omkull.

John ska säga att han älskar nazister. Han vägrar och får stryk tills han gör som han är tillsagd. Han får mer sparkar ändå, kanske för att han tidigare uppenbarligen ljugit och sagt att han inte gillar nazister.

Femtonåringen tar vid och ger John flera sparkar, varav en mycket hård träffar John i bakhuvudet. Vid det här laget är John skräckslagen. Åtminstone tre i gänget attackerar honom, ofta utan någon som helst förvarning, också bakifrån. Hans ögon är enligt en av de åtalade vidöppna som klot, och han kan inte fokusera sin blick. Den irrar oupphörligt fram och tillbaka.

Han darrar och sitter till slut på huk med huvudet i sina händer för att i möjligaste mån skydda sig mot mer sparkar och slag. Det hindrar inte att han får mer. Han får en våldsam hoppspark, sparkar i sidan och mot huvudet. Gång på gång faller han omkull av de våldsamma sparkarna. Någon slår honom med brinnande ved i nacken. Någon knuffar omkull honom i elden. De tänder eld på pojkarnas tält. De stjäl och förstör deras saker. John och kamraten ber att få gå hem, men det får de inte. I stället fortsätter man att misshandla John med sparkar och slag. Till slut blir han liggande. Hans ansikte är blodigt och svullet.

Bilden av vad som händer under de ohyggliga timmarna är oklar. Mördarna minns inte, eller vill inte minnas, så mycket under polisförhöret. De skyller på varandra.
Ibland gör de uppehåll i tortyren. De ber hycklande om ursäkt, säger att sparkar och slag varit misstag, bjuder John på öl och anslår försonliga tongångar.
Ingenting tycks dock kunna hejda nya utbrott av våld. Det räcker inte att John mot allt vad han tror på har sagt att han gillar nazister. Han måste ha mer stryk ändå. Det är katternas lek med råttan, och de njuter av hans ångest och rädsla. Det är en berusande känsla för dem att så totalt ha en pojke som skakar av skräck i sitt våld.

Efter en sista uppblossande misshandel kastar de honom i sjön.
John kvicknar till och simmar utåt. Han har ont, han är omtöcknad och rädd, men han är en duktig simmare. Ganska snart upptäcker skinnhuvudena att det inte var så bra att kasta i John. De kan ju inte slå honom. De skriker åt honom, kräver att han ska komma tillbaka, men han svarar inte, håller sig kvar ute på sjön i en kvart. Någon kommer på att tvinga kamraten att ropa att han kommer att få stryk i Johns ställe om han inte återvänder. Livrädd som han är gör han så. Han ropar på John och vädjar att han ska komma tillbaka, och John svarar på hans rop.

Uppgifterna om vad som nu händer är osäkra, och klaras aldrig riktigt ut under polisförhören. Det enda man vet är att en av artonåringarna och sjuttonåringen nu går och att de tar Johns vettskrämde kamrat med sig.

Det är just i det ögonblicket John fattar ett ödesdigert beslut: han vänder åter in mot land. Är det av oro för kamraten? Tror han att alla kommer att gå, eller tror han att bödlarna inte ska slå honom mer? Han har ont och han är rädd, men han förstår inte vidden av det hat hans bödlar känner. Han är bara fjorton år.

Vi kan inte veta hur John tänker i det ögonblick han börjar simma in mot stranden, men hans beslut får ohyggliga konsekvenser för honom.
Femtonåringen och en av artonåringarna står och väntar. Det är de två som varit mest aktiva under misshandeln, och de har hat kvar så det räcker. Misshandeln tar fart med ny målmedvetenhet och effektivitet, och nu finns ingen flykt. Ett knytnävsslag mot ansiktet fäller John till marken. Han ramlar baklänges, och slår i huvudet i klippan. Han släpas över till en gräsplätt. De båda mördarna vill göra det bekvämt för sig när de ska sparka honom. Hårda, hårda sparkar
träffar hans huvud, men han värjer sig nu inte längre med sina armar.

Bödlarna ser att John rör sig, men han skriker inte, han bara vrider sig i plågor, mumlar något de inte kan förstå. Nu är katt- och råttaleken slut. Det roliga är över. Mördarna är nöjda och lyfter, släpar och rullar John till strandkanten och sparkar i honom. Strax innan han ramlar i hör de honom åter mumla någonting.

Den här gången märker John knappast att han är i vattnet. Han drunknar och sjunker sakta mot sjöns botten. De båda mördarna står kvar och rullar en cigarett.
Ingen av dem lyfter ett finger fastän de förstår att John håller på att dö.

Mördarna vänder ryggen åt den fruktansvärda scenen och ansluter sig till de andra. En av dem berättar att John sjönk som en sten, när de kastade i honom andra gången. Bödlarna drar sig hemåt och lägger sig. Johns kamrat får lift med en bil, kommer hem och slår larm.
Bara några timmar efter att Johns mor skjutsat ut honom till Ingetorpssjön ligger han död på sjöns botten, misshandlad till oigenkännlighet.

Mordet skedde 1995 ( augusti ) och i Januari 2001 släpptes den av mördarna som fått längst straff. Han är idag 27 år och en fri man. Straffet för honom var 8 år (släpptes fri efter 6 år) och för de tre andra blev det 10 månader, 4 månader och en frikändes helt.

1998 skändades Johns grav, någon drog loss gravstenen med hjälp av linor och en bil. Sedan sparkades lyktor och blommor sönder. Någon bestämde sig för att föräldrarna inte lidit nog.


Kopiera och sätt in på din blogg, visa att du bryr dig.
Stoppa våldet !

Hittade denna hos Ulrika


Lista

Svara med ett ord:
1. Var är din mobiltelefon? Nära
2. Var är din äkta hälft? Avskedad
3. Ditt hår? Nyfärgat
4. Din mamma? Gräsänka 
5. Din pappa? Suverän
6. Det bästa du vet? Kärlek
7. Din dröm inatt? Jobbig
8. Din dröm/ditt mål? Barnen
9. Rummet du är i? Renoveringsnödigt
10. Din hobby? Blogga
11. Din skräck? Sjukdom
12. Var vill du vara om 6 år? Gift ;)
13. Var var du igår kväll? Hemma
14. Vad du inte är? Blond
15. En sak du önskar dig? Lottovinst
16. Var du växte upp? Landet
17. Det sista du gjorde? Dammsög
18. Dina kläder?
19. Din TV? Tjock
20. Ditt/dina husdjur? Busig
21. Din dator? Utbytbar
22. Ditt humör? Pendlande
23. Saknar någon? Gräsligt
24. Din bil? Ospännande 
25. Något du inte har på dig? Glasögon
26. Favoritaffär? Granit
27. Din sommar?  Lång
28. Älskar någon? Absolut
29. Favoritfärg? Vit 
30. När skrattade du senast? Idag 
31. När grät du senast? Nyligen
Hittade denna listan hos Nilla.

RSS 2.0