Melodifestival

Det negativa med så många delfinaler är ju att det är så många skitlåtar som kommer med. Fast sen kommer det ett guldkorn och idag tycker jag det var Sarah Dawn Finer. En stark tjej med enorma bröst som som sjunger jättebra på engelska (hatar när svenskar sjunger svenne-engelska).
Och efter en kanonlåt så kommer då 3 hormonstinna 17-åringar som taffligt sjunger om att få komma till hos en tjej. "Du och jag i ett bubbelbad, allt kan hända då". Hohoho, vad pinit....

Rensat

Dotra och jag passade på att rensa ut från hennes garderob, en del har hon aldrig använt tyvärr. Swisch och iväg till Tradera! Och mer kommer :)

Fredag

Nu har jag lämnat av alla barnen och sitter och äter frukost i sällskap av tv, dator och trött katt :)

Vi brukar göra torsdagskvällen till en myskväll och igår var min bror här och spelade Wii med Adam när jag var på jobbigt möte. När jag kom hem lagade Adam mat till oss, cheeseburgare med pommes och många goda tillbehör. Efter det köpte vi ett gäng goda glassar av glassbilen som kommer här på torsdagar när barnen är här.

Nu när barnen är iväg har jag dagarna planerade: Projekt sovrum! Jag har börjat skrapa tapeten from hell och bestämde ganska snart att det ska göras när barnen inte är hemma. Det blir ett vitt pulver som sätter sig överallt och sprids snabbt i hela huset.
Tanken är att väggarna ska bli vita (även om Adam tycker att ALLA har vitt nu och att det är tråååkigt).

Jag har en vägg med garderober där jag tänkt ta bort dörrarna och sätta dit skjutdörrar i stället. Eller jag och jag, lär nog få be min snickare-bror så att han gör det så kan jag passa lilla gos-Vera under tiden ;)

Ha en skön fredag!

Anna♥

Mys i massor

Igår blev barnen lämnade redan halv nio hos mig. Härligt att få en hel dag extra med dem. En dag som vi pratat om och planerat med mys.

Vi spelade de nya Wii-spelen vi skaffat, bakade pizzabullar och gick på bio. Grabbarna gick på Bedtime stories och jag och Alma tittade på Bolt. Innan hade vi gjort ett stopp på Hemmakväll för lite nödvändig proviant :)

I dag har Alma och jag varit i stan en runda, hon ska på kalas i morgon hos bästa vännen så vi behövde fixa en present. Barnen har beställt chokladbollar så det har vi fixat och till middag ikväll blir helstekt kotlett, potatis, sås och diverse tillbehör.

Ha en skön lördag♥


Dagens

Dagens to do-lista:

* Ska på styrelsemöte i stora sonens fotbollsklubb i kväll och har erbjudit mig att ta med ett
   gäng nybakade kanelbullar
   Note to self: Glöm inte glutenfritt alternativ
* Googla recept på skaldjurspasta. Har kräftstjärtar och dill hemma så nu jäklar ska det bli av!
* Skrapa, skrapa, skrapa. Inte trisslotter utan sovrumstapet :(

iittala + viktrapport

Idag har jag varit och vägt mig och det gick bra denna gången också. - 0,7 visade vågen och det är jag ganska nöjd med, med tanke på att jag inte kommit igång med att ut och gå som jag planerat.
Totalt har jag gått ner 3,3 kg nu och idag fick jag min första stjärna (som man får för varje 3 tappade kilo).

Innan jag körde till Viktis gick jag inom Duka och köpte nya rödvinsglas, mina favoriter iittala essence!





//Anna♥

SATC och shopping

Nu har jag precis spenderat förmiddagen i soffan tittandes på några gamla avsnitt av SATC. Säsong 4, när Carrie är tillsammans med the hottie Aidan. Definitivt mina favoritavsnitt!

Nu väntar duschen och sen ska jag dra en repa på stan. I avsaknad av en egen hottie som ska ge mig den traditionella alla hjärtansdagspresenten så tänker jag handla till mig själv. Har en del presentkort som jag fick av min förra chef i julklapp; Ohlssons Ost och Delikatesser, Systembolaget och Duka. Sen fick jag mina bonuscheckar från H&M häromdagen också så jag ska nog gå hem med en hel del roliga saker idag. Tror nog att jag har ett presentkort från Parelle parfymeri också om jag inte har helt fel, en ny doft hade varit kanon!




Hoppas ni får en mysig lördagskväll, med eller utan röda rosor ;)

//Anna

Sweet child of mine

Igår hade jag och mina små ett eget alla♥sfirande. Eftersom de inte är hemma i morgon så fixade vi till lite mys i förväg.
Vi käkade tacos framför tv:n (för det är bästa platsen enligt kidsen) och till efterrätt mumsade vi på chokladhjärtan och geléhjärtan och drack jordgubbsbubbel (alkoholfritt givetvis) till.



Idag var jag med Alfons i skolan och gissa om jag blev glad när han plockade fram något han hade fixat alldeles själv, till mig. Sötaste du!



Ha en skön fredagskväll och kärleksfull alla♥sdag i morgon!

//Anna

Tisdag

Nu har jag spenderat hela förmiddagen med att plöja genom hela platsbankens annonser. Hur kul känns det att skicka ansökningar på jobb i Malmö, Trelleborg eller..... Sjöbo?? I Kristianstad finns det ju inte speciellt många kan jag säga.
Denna veckan måste jag ringa in till Arbetsförmedlingen och rapportera vilka jobb jag sökt.
Nu fattar jag också att man måste visa att man ligger i och söker jobb, men det känns som man ska veta att man åker ut med huvudet före om man inte lyder deras minsta vink. Nu är det säkert jag som nojjar i onödan men jag har aldrig varit arbetslös förr så...

Nu ska jag slå ihop den bärbara och hämta min dotter på dagis. De kommer med bussen från stan nu, har varit på utflykt till en djuraffär. De jobbar med akvarium och ville att alla barnen skulle få se hur ett ser ut i verkligheten så de kan göra ett eget på dagis med fiskar av lera.

Kram Anna♥

Soup-a-licious

Jag har ju nämnt tidigare en soppa som svägerskan och min bror bjöd på ett kalas en gång. Samma soppa lagade Adam förra gången de var hemma. Och jag har hunnit laga den en gång själv också. Den är bara så suveränt god och man kan variera tillbehören i oändlighet även om jag föredrar den som den är, med bara en bit bröd till.



Potatis- och sellerisoppa
4 port

2-3 potatisar (300g)
1 bit rotselleri (300g)
1 gul lök
1 msk olivolja
1 ½ dl torrt vitt vin
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 krm salt + 1 krm vitpeppar

Skala och skär potatis och selleri i mindra bitar. Skala och hacka löken.
Fräs löken mjuk i oljan. Tillsätt selleri och potatis. Häll i vin, vatten och buljongtärningar.
Koka upp och låt koka tills selleri och potatis är riktigt mjuka, ca 20 min.
Mixa soppan slät med stavmixer. Smak av med salt och peppar.

När vi fick denna soppan på kalaset serverades den med tunnt skivad lax och en citron- och gräslökskräm.

2 dl turkisk yoghurt
fint rivet skal från 1 citron
½ dl finskuren dill
½ dl finskuren gräslök
2 krm salt

Blanda allt och smaka av med salt.
Servera krämen i soppan.

Och för alla er som räknar points kan jag meddela att det ryms endast 6,5 points i hela satsen :)

♥Smaklig spis♥

Viktrapport



Idag var det dags för att hoppa upp på vågen och se hur det gått i veckan. -0,9 var resultatet, helt godkänt. Lite surt var det att jag vägde 0,7 mindre för två dagar sen och jag har INTE ätit fel sedan dess. Jag menar, det hade varit trevligare om vågen visat -1,6, men jag ska inte gnälla. Det går åt rätt håll. Tog på mig ett par byxor i morse som inte satt så trevligt innan men som nu passade jättebra. Härlig känsla!

Nu förväntar jag mig inte lika stor viktminskning nästa gång eftersom jag ska väga mig redan på måndag, enbart för att konsulenten verkar bäst då.

Efter vägningen träffade jag en härlig vän för lunch och mycket snack, gott och jättetrevligt :)

♥Anna♥

SÅ blond

Bara kolla här, jag tror jag dör!


Söndag

Idag har det varit ett riktigt skitväder. Blåser så det nästan gör ont i skinnet, snöar lite gör det med.  Riktigt deppväder när man bara längtar efter vår och värme.
Körde en runda till Adams fotbollsträning, alltid kul att få träffa kidsen när det är pappavecka. Eller kid borde jag säga eftersom småfolket inte (får) var(a) med.
Jag brukar alltid ringa dem på söndagen för att kolla av hur deras helg har varit och vad de har hittat på. Nu har jag suttit i 3 timmar och försökt nå Adam på hans mobil utan att få tag på dem. Eftersom klockan snart är 8 så går loppan och lägger sig utan att jag hunnit prata med dem. Crap!

Update: Äntligen lyckades jag få tag på dem, de hade varit i Ängelholm och lämnat av någon och kom nu hem. Hann säga godnatt och lite annat mysigt till dem. Lycka♥

RSS 2.0