Även en liten katt gillar att läsa

MMS

Även en liten katt gillar att läsa bloggar


Vilket ben ska jag stå på?

I morgon går jag till jobbet och vet inte vem som är min arbetsgivare. Jag har inte bytt jobb, nej då jag är på samma ställe som de senaste 15 åren. Men chefen har sålt delar av sitt företag och det betyder bl a att all personal går över till det andra företaget. Om man tackar ja till deras erbjudna tjänst. Jag fick ett trevligt erbjudande som innebär samma förmåner och samma arbetsuppifter. I Stockhom.
Låter kanske inte så kul när man har allt här :( Så nu tjafsas det om vem som ska få äran att behålla mig. Är det gamla arbetsgivaren eller nya?

Samtidigt som detta händer så har jag en tuff fight om barnen framför mig. Genomjävligt att gå igenom men det måste komma något bra av det i slutet. Jag känner lite panik inför det som komma skall, jag tappar tokmycket hår pga av stressen. Men det måste göras. Allt för att barnen ska få lugn och ro. Fasen vad skönt om allt bara kunde lösa sig så jag slapp den där hemska klumpen i magen den veckan barnen är i väg.

Tillökning :)

Vi har fått tillökning i familjen. En liten tjej vid namnet Doris har flyttat in till oss. Hon är bedårande söt när hon ligger och sover, och not so much när hon dinglar i mina nya gardiner.



Hon är endast 13 veckor gammal, rumsren och äter som en häst. Idag var hon med oss när Adam spelade match. Hon låg innanför min jacka och sov hela tiden. Barnen är överlyckliga. (Fast kanske inte lika mycket när de åker till sin pappa i morgon). 

Mamma Mia!



I kväll var jag och Adam och kollade på Mamma Mia på bio. Och visst var den så där bra som alla säger. Både Adam och jag skrattade gott vid flera tillfällen. Inte lika gott som tjejraden bakom oss, det lät som de kom direkt från en möhippa om vi säger så.
Annars var det ganska blandat i biofåtöljerna. Några fnissiga 40+are, några äldre herrar och några ännu äldre ruggugglor som knappt hade styrfart. Men alla verkade nöjda när de gick därifrån.

Så se den du också om du inte gjort det ännu. Klart sevärd!

12 år

Idag är det 12 år sen jag blev mamma för första gången. Efter 27 långa timmar låg du där i min famn och var det vackraste på jorden. Och jag som trodde att jag aldrig skulle våga föda barn (sen gjorde jag det 2 ggr till).

Du var så perfekt med dina mjuka rosiga kinder och mörka nyfikna ögon. Det var en mysig tid de 4 dagarna på BB när jag fick lära känna dig och vi fick fint besök.

Nu är du 12 och en stor kille. Sa precis till dig i telefonen att om ett år är du tonåring, puh! Jag vill stanna tiden lite, njuta lite mer innan du ger dig iväg ut i stora världen. Samtidigt vill jag att du ska prova dina vingar, du ska se dig omkring!

Så grattis min förstfödde, det är din dag idag♥ Vi ses när du kommer från skolan!


Torsdag

Jaha, så fort gick det att jobba 3 dagar. En del högar väntade på mig och nu måste jag fixa lönerna. Utan större entusiasm, under rådande omständigheter. Men men, tänka positivt var det :)

I morgon fyller min förstfödde 12 år! Och jag har bry med att komma på vad jag ska köpa till honom. Han visste inte heller vad han önskar sig. Leksaker går ju fet-bort. Han gillar att kolla på film när han går och lägger sig så jag har köpt en DVD-box som ska underhålla honom i sisådär 9 timmar. En Nike-tröja med Manchester United har jag också fixat eftersom han är fotbollskille. Men sen tar det stopp. Jag vill ju ha något mer till honom men det är stiltje i skallen.
Någon som har ett förslag att komma med?

I morgon har jag tagit semester. Det blir att städa, handla och fixa men framför allt så kan jag hämta barnen redan kl 13:) Det blir en skön eftermiddag tillsammans och sen har vi bestämt att vi ska ha pizza och smarrig marängtårta på kvällen för att fira. Kalaset blir på lördag men något vill vi ju göra när det är den riktiga födelsedagen.

Gör ni som jag, när era barn fyller år? Jag brukar tänka; tänk för 12 år sen, då hade vattnet precis gått eller då var han/hon precis nyfödd. Jag blir alltid lite nostalgisk när det är födelsedag, tänker tillbaka när det var en ny liten krabat som precis pluppat ut.

Summering

Då sitter man här, sista dagen på semestern. I åtta veckor har jag varit från jobbet, först 7 veckors sjukskrivning och sen en veckas semester.
Ska man hitta något positivt med att bryta handleden så var det nog just att få komma ifrån jobbet, för det var jag verkligen trött på. Nu när jag kommer tillbaka så väntar stora och inte så trevliga förändringar. Men det ska nog komma något bra ur det också.

Det var det jag fokuserade på när jag bestämde mig för skilsmässa. Att allt händer av en anledning och det kommer något gott ur det som händer. Sån fokus har jag inte haft på länge. Mycket är skitjobbigt och det är långt ifrån över. Men jag har gett mig sjutton på att komma tillbaka till rätt fokus igen och finns det ett bättre tillfälle än när allt drar igång med skola och jobb? En nystart liksom.
En nystart som bl a medför att jag vill tänka mer på vad jag stoppar i mig och en ny termin på Friskis. För det faktum att jag inte är sån kompis med min kropp just nu påverkar mitt humör och förmåga att se positivt enormt mycket.

En hel del har jag hunnit med under dessa veckorna: IKEA-besök (givet), husvagnssemester i Vimmerby, grillfest hos föräldrarna som hade Norrlandsbesök, 2 v utan att göra något förutom att slappa och läka min arm (när kidsen var hos sin pappa), grillat en del (fast inte så mycket som jag velat), besök på Skånes Djurpark, legat på stranden i Åhus och lapat sol med tillhörande besök på en glasskiosk, en runda på Andys lekland när det regnade, trevligt middag hos en vän, kräftskiva med en massa gott hos föräldrarna, grillkväll hos en annan trevlig vän (jättebra tajming för att distrahera min pojkar från att tänka på något läskigt) + en hel del annat kul som jag inte kommer ihåg nu.

Nu ser jag fram emot en skön och mysig höst. Krypa upp i soffan med en varm filt och en bra bok. Ljusen tända på bordet och i fönstret för att ge den där mysiga känslan. Barnen som är ute och leker och sen kommer in lite kyliga och gärna värmer sina kalla tår under min filt.

Doft

Jeeze Louise vad dotterns snuttefilt luktar gott när hon inte ligger i sin säng :(

För 5 år sedan...




kom du in i mitt liv och förälskelsen var total. När jag tittade in i dina ögon för första gången drunknade jag. Jag visste att vi skulle få många skratt ihop och vi skulle ha många fighter också, du lilla viljestarka tjej!

Idag har vi, brorsorna och jag, sjungit med morgontrötta röster och gett dig dina paket. Morfar kommer och käkar lunch med oss, tacos och chokladpudding, enligt din beställning.
Det är med sorg i hjärtat som jag sen skickar iväg dig en vecka, så här på din födelsedag. Vill ju fira rejält som man ska, med ballonger och gäster :)

Kalas med gäster och många fler paket blir det så klart. Först fyller storebror år om en vecka, på en sån där braig fredag, när ni kommer i stället för åker. Sen på lördagen, då ska vi fira länge och väl!

Så älskade lilla Alma, grattis på hela-handen-dagen. Jag älskar dig♥


Även lodjuren på Skånes Djurpark h

MMS

Även lodjuren på Skånes Djurpark har semesterkänsla.


Semester

Idag är det min första semesterdag! Eftersom jag varit sjukskriven i 7 veckor så började jag inte använda mina semesterdagar förrän idag. Nu började jag visserligen min semester med att sitta i telefonkonferens på jobbet, men men...

Kräftskivan var väldigt lyckad! Nu åt ju inte Alfons så mycket skaldjur som han brukar så jag fick sitta och svulla i mig en hel del. Men det är ju så gott! När man har gott om tid och bara sitter och småäter och pratar strunt. Fick lite hjälp av de andra som också tyckte att det smakade extra gott med kräftor.

I lördags var vi bjudna till Ann-Sofie och hennes familj. En god kycklinggryta (recept please!) blev vi bjudna på och en efterrätt på glass, hallon och chokladsås, en bra kombo! Jättetrevligt hade vi, barnen lekte bra och vi hade trevlig tjejsnack.

I dag var det tänkt att vi skulle gå och se Kung Fu Panda på bio, men det verkar som den inte visas mer tyvärr. Så vi packade badkläderna (inte mina dock) och körde till Torsebrobadet. Nu är jag inte rädd för getingar men jäklar vad de flög överallt! Man fick ju ha stenkoll på barnen hela tiden för getingarna satte sig direkt. Bläk!

I morgon blir det kanske en tur till Skånes Djurpark. Nu har ju fotbollsträningarna startat så det får bli lite små semesterturer i stället för något långväga. Sen är det dags att gå igenom vad som behövs inför skolstarten.

Fredag och kräftskiva

Nu är det äntligen fredag igen. Kidsen väntas komma vid 16-snåret och många stora kramar ska det bli.
Jag träffade dem i går när Alfons hade fotbollsträning och det var jätteskönt. Tyvärr blev Alma så ledsen när de skulle åka, hon ville följa med mig hem.

Som sagt, i dag kommer de och vi börjar helgens festligheter med kräftskiva hos mina föräldrar. Enligt traditionen brukar vi vara hemma hos min äldste bror, men i år gör vi ett undantag och är hos föräldrarna istället. Det ska bli så kul!
Jag har laddat upp med kräftor, räkor, vitlöksbröd och en massa annat gott som hör till. Adam som inte gärna äter skaldjur har beställt grillbricka med olika kryddkorvar. Mycket skaldjur har jag köpt för Alfons är helt toookig i det.



Och ni då, har ni varit på någon kräftskiva ännu och vad är ett måste på tallriken (eller i glaset ;)) ?


Ha en skön helg♥


Min egen Alfons



Min storfiskare har namnsdag idag! Grattis jag-ska-bara-Alfons♥

Vi ses i övermorgon *längtar*

Blött



Idag ligger jag kvar i sängen och buzzar ljudbok i mobilen; Martina Haags I en annan del av Bromma. Ute är det lite.... blött.

Ha en skön dag♥

Stranddag from hell

I fredags packade vi ihop oss och åkte till Åhus för ännu en mysig och lat dag på stranden. Föga visste vi då.
Vi hittade en bra plats med gott om utrymme på alla sidor. Efter ett tag började sällskapet till höger bli fler och närmade sig våra filtar. Sen blev sällskapet till vänster också fler och närmade sig oss. Helt plötsligt kändes det som en invasion för i stället för att lägga sina filtar på något annat håll där det också fanns plats så kom de närmare oss.

Vid ett tillfälle när vi skulle fälla en solstol så fick vi någons fötter precis vid huvudet! Och inte för att de flyttade sig, nej då, vi fick flytta närmare havet för att få lite plats.

Som om detta inte var nog så var det värsta hönsgården. De var så högljudda och trodde tydligen att alla var intresserade av vad de pratade om. 

Vilken skillnad mot i torsdags när vi låg på samma ställe och hade en skön stranddag utan allt kackel.
 

RSS 2.0