5 frågor

Hittade detta hos Linda och hänger på:

Fem frågor om julklappar:

1. Vad önskar du dig i julklapp?

Skulle precis skriva ett Pandora-armband, men min mamma kom precis in på kontoret och gav mig hennes för hon använder inte sitt och visste att jag ville ha ett *LYCKA*  Så nu önskar jag mig berlocker till istället. Eller ringar, har man vant sig vid förlovnings- och vigselringar och sen tar av dem så blir det lite tomt. Och jag har varit dålig på att unna mig någon fin ring.

2. Är det någon julklapp du får varje år?

Brukar få en bok varje jul av mina föräldrar. Mysigt att sitta med på juldagen när man bara är hemma och tar det lugnt.


3. Vilken är den bästa julklapp du fått?


En Salomonväska som alla hade. Ville gå till skolan dagen efter och blev lite besviken när jag kom på att det var juldagen :o)


4. Vilken är den sämsta julklapp du fått?


Tja, känner man min ex-svärmor så vet man att det funnits många :o/ Horribla! Kan väl nämna en väska i lapptäcksstil i fuskskinn. Bläk!


5. Vilket är ditt bästa julklappstips?


En massage eller behandling så att personen tar och varvar ner och blir ompysslad. Det är allt för mycket stress till jul.

Ja, det var mina svar. Vad skulle ni svarat?


Klarvaken

Jag har verkligen inget problem med att stiga upp. Om det så är 4 på morgonen så är jag klarvaken och sätter lätt benen över sängkanten.
Det behövs inte sägas att jag då inte är en kvällsmänniska. Fast med tanke på att mina barn aldrig sovit länge på morgonen, så har jag varit tacksam för att vara morgonpigg.

I natt var jag inte lika tacksam. Vaknade kl 3 och var inte det minsta trött. Somnade vid 23 efter filmkväll med tjejerna, så man kunde inte skylla på att jag somnat tidigt i soffan under en filt ;o)

Tidigare morgnar har jag bara hunnit vakna så har jag bombaderats med en massa tankar om allt möjligt. I natt var det helt stilla!
Var tvungen att slå på tv:n för att roa mig lite. Undrar vem som tittar på de där tävlingsprogrammen där man ringer in, kl 4 på morgonen?? Fastnade vid ett avsnitt av Alias.

Klockan hann bli 5 innan jag somnade. Kul, när man ska stiga upp 6.30 och jag ska på tjejmiddag i kväll och då brukar det bli seeent. Lär gäspa innan vi har ätit färdigt, trots ett härligt sällskap.

Positivt var att jag fick tidningen levererad in till sängen så jag kunde ligga lite extra och gotta mig i sängvärmen.


Kram till er alla!


Sen frukost, no kids

image19

Vaknade ganska tidigt i morse, låg och slötittade på tv och försökte bena ur alla tusentals (känns det som) tankar som har rusningstrafik i huvudet.. Barnen är iväg en vecka nu så det var ingen som stod vid sängkanten och ville säga godmorgon, alltså inget måste att stiga upp :o)

Iklädd flanellpyjamas (sexigt va!) och mina underbara inneskor gick jag ut i köket och fixade frukost. Tog mina knäckemackor och min balja chokladmjölk (jag vet, har inte blivit vuxen ännu så att jag dricker kaffe) och satte mig i soffan. I dvd:n fanns Efter bröllopet, kunde inte låta bli att titta färdigt. Alltså, det är ingen "första daten" film. Tårarna rann som bara den. Kan inte säga att jag gillar Rolf Lassgård mer nu men ... Mads Mikkelsen,  I like!

Nu sitter jag här, julgardinerna är nytvättade och väntar på att bli upphängda. Fönstrena fick jag putsade i måndags så det är klart. Har tvättat en julduk som jag ska lägga på soffbordet, sen får det nog räcka med julsaker tills fredag. Då sätter vi upp alla ljusstakar och stjärnor. Julblommor ska jag förresten ha fixat innan det är fredag.

Hur långt har ni kommit i juleriet?

Blossom

Var på en jättebra föreläsning igår! Det var Blossom Tainton som höll i den och j*klar vad hon levererade!

Föreläsningen varade nästan 3 timmar och tiden bara flög förbi. Man spetsade öronen bara hon kom in på scen, pigg, snygg, smal och grymt fräsch. Tror att alla på teatern tänkte; "Vad är hennes hemlighet?"

image17
Blossom Tainton


Fast hon hade ingen hemlighet, ingen quick-fix, för det finns inga genvägar till att ta hand om sig. Det är mycket sunt förnuft, bort med alla bortförklaringar. Det finns inget som heter; Jag måste bara göra detta.... För hon lärde oss att det finns inga måsten, det är BRA om vi gör vissa saker, men man måste inte.

Hennes filosofi byggde på 4 hörnstenar varav sömn var den viktigaste. Alla 4 är viktiga men funkar inte sömnen så funkar inte de andra heller.

image18
En powernap på 20 minuter rekommenderas

Vi var 400 som satt på Kristianstads Teater igår och många tankar snurrade i våra huvud när vi gick hem. Det gäller att ta hand om och vara rädd om det viktigaste i kroppen, nämligen hjärtat. Antingen det gäller sömn, kost, motion eller relationer. Och att stanna upp och lyssna till sin kropp, för gör vi det så är det inte så svårt egentligen.


Kallt...

Gick en runda i trädgården i morse. Fin rimfrost täckte gräsmattan. Att vi fick första snön igår gick inte att se, tyvärr smälte den innan den hann landa. Men visst var det mysigt när man tittade ut i mörkret och i gatlampans sken såg små flingor som sakta trillade ner.

Tog en bild på en blåbärsbuske jag har i trädgården. Några färgstarka blad satt kvar, många hade trillat av i blåst och kyla.

323819-10
Blåbärsbuske


Har vinterbonat lite till fåglarna som vill ta en paus i min trädgård. Det enda trädet som jag har i trädgården är en björk och jag är inte så modig som lillebror (som gärna klättrar till toppen) så jag valde att hänga upp talgbollar i en syrénbuske och en automat i , hrm, gungställningen :o)

              
Nötautomat                             Talgbollar

Nu letar jag efter ett fågelbord som jag kan sätta så att vi ser det från köksfönstret. Kanske kan barnen tycka att det är kul att få hjälpa till med att fylla på. Någon som har sett ett fint fågelbord som man kan sätta i marken?


Ny hobby :o)

Sitter nu här hemma och är fokuserad som en galning! Eller kanske mer förvirrad ;o) Två räta, två aviga, två... var var jag nu?
Har nämligen börjat sticka. Tantvarning eller hur??
Nej, det är faktiskt kul att sitta och knåpa med något framför tv:n. Jag är ju långt i från så duktig att jag kan sitta och titta på tv samtidigt, nej jag får allt lyssna. Är det sen något intressant så kan jag slänga ett öga, eller två, på rutan.

Det jag stickar är pulsvärmare i mjukt mysigt garn i en härlig grön färg. Ha hunnit göra en än så länge. De är inte så stora, men jag stickar med stickor nr 3 så det är ganska små maskor.
Förhoppningen är att de ska hjälpa till att hålla mig varm för jag är grymt frusen av mig.

Jag började sticka igår för att kunna hålla mig vaken. Jag var nämligen taxi igår kväll när storebror var på disco och det slutade kl 22. Vanligtvis på fredagar brukar jag vara på väg mot koma då *L* Nu blev det så att jag satt uppe till 23.30 och stickade. Det är verkligen kul. Helst när det är så små saker man ska sticka. Då för man belöningen tidigt.

I morgon blir det Fars dags-firande med kalkonmiddag hos pappa och mamma. De är suveräna på att fixa till en grym kalkon (och såsen ska vi inte prata om!) och jag vet att det blir en smarrig paj till efterrätt. Magen kommer att stå i åtta hörn när jag rullar därifrån.


Hur firar ni Fars dag?


Helgrapport

Min helg började redan i torsdags kväll. Eftersom jag tagit ledigt i fredags så hämtade jag barnen redan på torsdagen. På så vis slapp vi ju stiga upp tidigt, vilket bara var skönt eftersom vi var bortbjudna hos en av mina bästa vänner och hennes familj.
Lillasyster hade lite feber men inte skulle det hindra henne från att åka till sin E. En go tjej några år äldre än lillasyster med mycket spännande saker på sitt rum.
Som alltid bjöds vi på god mat och efterrätt och härligt sällskap. I vanlig ordning åker jag därifrån med ett löfte om receptet, för det bjuds alltid på någon ny rätt som man ser fram emot att få äta igen.

I lördags var det full fart. Jag firade min födelsedag och vid 17-snåret började gästerna trilla in. Tack vare att lillasyster vaknade okristligt tidigt glad som en lärka så hade jag gott om tid att förbereda maten. Kvällen blev lyckad, gästerna nöjda, och jag lufsar nu runt i de skönast inneskorna som finns, tack brorsan och snälla svägerskan! 

Söndagen.... är väl en vilodag?!  Enough said :o)

RSS 2.0